طبقات اجتماعی و توسعه سیاسی در جمهوری اسلامی ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_243
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2835
نویسندگان
عضو هیات علمی و استادیار گروه علوم سیاسی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی آزادشهر،ایران
چکیده
تحقیق حاضر با هدف تبیین فرایند توسعه سیاسی در جمهوری اسلامی و نقش طبقات اجتماعی در این فرایند بهرشته تحریر درآمده است. بررسی مقایسه ای نقش و عملکرد طبقات اجتماعی اعم از سنتی و جدید در فرایند توسعهسیاسی و نیز آینده پژوهی عملکرد طبقات اجتماعی در ساختار سیاسی ایران دیگر اهداف تحقیق حاضر را تشکیلمی دهد. اینکه در میان طبقات اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران کدام طبقه سیاسی نقش اساسی در فرایندتوسعه سیاسی ایفا نموده است؟ و چرا در میان طبقات اجتماعی در جمهوری اسلامی این طبقه متوسط جدید استکه می تواند فرایند توسعه سیاسی را عملیاتی نمایید؟ مهمترین سوالات تحقیق حاضر را تشکیل می دهند. در پاسخبه سوالات تحقیق این فرضیه مطرح می شودکه بنظر می رسد در میان طبقات اجتماعی در ایران طبقه متوسطجدید با تاکید بر مولفه های چون حقوق و نهادهای مدرن، قانون و پارلمان، انتخابات، آزادی و مطبوعات و ....بیشترین نقش را در فرایند توسعه سیاسی جمهوری اسلامی ایران داشته است؟ چارچوب نظری انتخابی برای تحلیلطبقه، بر اساس نظریات علمای نوسازی می باشد. در تحقیق حاضر که با بهره گیری از رویکرد توصیفی تحلیلی –انجام پذیرفته طبقات اجتماعی به عنوان متغیر مستقل و فرایند توسعه سیاسی به عنوان متغیر وابسته مورد بررسی وتحلیل قرار می گیرد؟ در مجموع نتایج تحقیق نشان می دهد که طبقه متوسط جدید به دلیل جایگاه ویژه خود ازعاطفه طبقه پایین (سه) به عنوان عامل فشار بهره می برد و از عقل طبقه ممتاز (یک) به عنوان عامل مصلحت بین ومصالحه جو استفاده می کند و به این ترتیب حرکت رو به رشد اجتماعی را مدیریت می کند. به همین دلیل درفرآیند توسعه سیاسی و توزیع بیشتر و دقیق تر اقتدار سیاسی و استقرار دموکراسی به عنوان روشی که زمینهتشریک بیشتر مردم در حاکمیت را مساعد می کند، نقش اساسی ایفا می نماید.کلیدواژه ها
طبقات اجتماعی، طبقه متوسط جدید، توسعه سیاسی، دموکراسی، جامعه مدنی، انتخاباتمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.