بررسی تطبیقی قدرت نرم ازدیدگاه امام خمینی (ره) و جوزف نای
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_218
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1445
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه یزد
استادیار گروه علم سیاسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه یزد
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه یزد
چکیده
جوزف نای برای اولین بار اصطلاح قدرت نرم را درسال 1990 درکتاب جهش برای رهبری به کاربرد و افق نوینی در فهم وتبیین مسائل راهبردی، به ویژه درمطالعات بین الملل گشود. قدرت نرم واژه ای است که در نظریه های روابط بین المللبرای توصیف توانایی یک مجموعه سیاسی، مانند دولت به کار می رود، توانایی که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم بررفتار یا منافع سایر ملت ها و نهاد های سیاسی از طریق شیوه های فرهنگی و ایدئولوژیکی تأثیر گذار است. در منابع وآموزه های اسلامی و دینی ما و به ویژه در کلام و اندیشه های حضرت امام خمینی (رخ) هم می توان مؤلفه های مادی قدرتنرم و هم ابعاد معنوی آن را با توجه به بافت جامعه اسلامی استخراج کرد. در نوشتار حاضر ابتدا به بررسی مفهوم قدرتنرم در ادبیات سیاسی موجود که تحت تأثیر آثار جوزف نای می باشد، پرداخته و سپس با توجه به بیانات، راهبردها ورهنمودهای امام خمینی (ره) به بررسی منابع و ابزارها و آسیب هایی که در قدرت نرم موجود است، پرداخته ایم.هدف از انجام این پژوهش بررسی تطبیقی مؤلفه های قدرت نرم از دیدگاه جوزف نای و امام خمینی (ره) می باشد، روشبه کار برده شده در این پژوهش تطبیقی _ مقایسه ای است، روش جمع آوری داده ها استنادی، کتابخانه ای می باشد.کلیدواژه ها
قدرت، قدرت نرم، روابط بین الملل امام خمینی (ره) جوزف نایمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.