نقش و تاثیر گفتمان جمهوری اسلامی ایران درتحولات منطقه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_210
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 841
نویسندگان
کارشناسی ارشد روابط بین الملل
دانشجوی دکترای تاریخ ایران دوره اسلام
چکیده
انقلاب اسلامی ایران در یک برهه از زمان ظهور پیدا کرد که در نظام بین الملل دو گفتمان مطرح بود.1- گفتمان مارکسیستی کمونیستی به رهبری شوروی 2- گفتمان لیبرالیستی با هدایت آمریکا، وقتی انقلاب در ایران شکل گرفت و به پیروزی رسید گفتمان سومی ایجاد شد و من گفتمان، گفتمان اسلام با گرایش شیعه بود که کل معادلات جهان به خصوص منطقه خاورمیانه را برهم زد. گفتمان انقلاب ایران با سه ویژگی «اسلام گرایی»، «استقلال طلبی» و «وحدت مسلمانان» تاکید داشت. پایه و اساسی ترین ویژگی گفتمان جمهوری اسلامی ایران اسلام گرایی بود بطوریه منجر به ظهور جنبش ها و گرایشات دینی در منطقه افزایش یافت. بعضی از کشورهای منطقه در مقابل ایران موضع گرفته و ائتلافهای مثل شورای همکاری خلیج فارس را ایجاد نمودند. جمهوری اسلامی ایران از رهگذر تبیین اندیشه و آرمان عدالتخواهان خود درصدد برآمد با روش های غیر مستقیم به نتیجه دلخواه و مطلوب یعنی بیداریاسلامی دست بیابد. تائید ارزشهای انقلاب توسط جنبش های آزادی بخش، اشاعه الگوی مردم سالاری دینی، استقبالملل مستضعف و افزایش اشتیاق نقش آفرینی اسلامی در صحنه منطقه جهت مبارزه با گروههای تروریسم نشان ازاهمیت گفتمان جمهوری اسلامی در تحولات منطقه را دارد لذا با تغییر و نوسات در حوزه سیاسی و اجتماعی ایران،همچنان روح گفتمان جمهوری اسلامی ایران در سه ویژگی یاد شده عنوان غالب گفتمان در منطقه خاورمیانه بهحساب می آید.کلیدواژه ها
ایران، خاورمیانه، اسلام گرایی، استقلا طلبی، وحدت مسلمانان، گفتمانمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.