نقش انقلاب اسلامی در بازتعریف فلسفه سیاسی در عرصه بین المللیو طرح عدالت بعنوان محور فلسفه قدرت سیاسی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_169
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 664
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس
کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس دانشگاه
کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس دانشگاه
چکیده
با نگاهی کلی به عرصه قدرت سیاسی موجود در روابط بین الملل، قبل از انقلاب 11 /فوریه/ 1979 ایران، نظام بین المللیصحنه چکاچاک دو قطب از قدرت جهانی بود. نظام دو قطبی که آبستن رویارویی سخت نظامی بوده و هر لحظه امکانداشت تا جنگ جهانی سومی، بخاطر سهام بندی ساختاری قدرت در عرصه بین المللی رخ دهد. این وضع بحرانی درحالی بود که درکمتر از چند دهه قبل، جنگ جهانی دوم بر همین مبنا صورت گرفته و متخاصمین بدنبال کسب قدرتسیاسی و صورتبندی آن در جهت منافع خود در عرصه بین المللی بودند. ریشه اصلی این نوع کسب قدرت را می توان دراندیشه های فلسفی _ سیاسی غرب جستجو کرد. در این بین ظهور اندیشه ای انقلابی با هدف تغییر تعاریف موجود درروابط بین المللی و گریز و مقابله با ظلم (با تمامی چهره های آن) از منظری اسلامی که هرگونه اصالت قدرت از ناحیهبشری و مادی را نفی می کند و عدالت را بعنوان مبنا، منبع، منشاء و اثر قدرت می داند، فلسفه سیاسی و ساختار قدرتموجود در عرصه بین المللی را به چالش کشید و نظم ظالمانه ساختاربندی شده قدرت را مورد تعدی قرارداد.لذا مهمترین نقش انقلاب اسلامی در هندسه قدرت جهانی بازتعریف فلسفی قدرت از میان تعاریف موجود و دوباره برپایی شعارو بازیابی جایگاه توجه به حق و فطرت در عرصه زمامداری سیاسی دانست.کلیدواژه ها
فلسفه قدرت، سیاست، نقش انقلاب اسلامیمقالات مرتبط جدید
- مدل مفهومی مشارکت مردمی در حوزه حکمرانی
- هوش مصنوعی و نقش آن در سلامت و پزشکی با نگاه به آینده
- مقدمه ای بر نقش دکترین بسیج در تحول درونی ساختارهای پیشاانقلابی (مطالعه نمونه موردی ستاد رسیدگی به وضع مصدومین و مجروحین زمان جنگ)
- آمادگی و مقابله با تهدیدات جنگ نوین با نگاهی به آینده
- تحلیل چرایی و چگونگی تاب آوری اجتماعی جامعه ایران در دوران دفاع مقدس
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.