جایگاه مبانی و عناصر «فقه تمدن ساز» در مواجهه با جهانی سازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE02_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عندلیب

مدرس گروه فقه و حقوق دانشگاه مجازی المصطفی (ص)، مدرس مرکز علمی کاربردی استانداری قم،دانش پژوه سطح چهار حوزه علمیه قم، دانشجوی دکتری فقه و مبا

عابدین سیاحت اسفندیاری

مدرس گروه فقه و حقوق دانشگاه مجازی المصطفی (ص)، دانشجوی دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

مسئله «جهانی شدن» (Globalization) به عنوان یکی از موضوعات مهم گفتگو در محافل مختلف علمی، سیاسی،فرهنگی و... مطرح است. مخالفین با پدیده جهانی شدن معتقدند: جهانی شدن در واقع همان ادامه سلطه فرهنگی و همهجانبه امپریالیسم فرهنگی در شکلی نو است. بر اساس این نظریه در واقع «جهانی سازی» صورت می گیرد نه «جهانی شدن».از دیگر سو موافقین بر این باورند که: بالارفتن سطح رفاه، کاهش ریسک، توزیع عادلانه ثروت و... از مزایای جهانی شدناست که پذیرش آن را موجه می کند.مکاتب و جوامع مختلف دیدگاه های متفاوتی نسبت به جهانی شدن دارند. درجوامع شیعی که مبانی فقهی از جایگاه ویژهای برخوردار است. بازخوانی منابع فقهی با رویکرد فقه حکومتی و فقه الاجتماع این امکان را به ما می دهد که با استفاده ازظرفیت های موجود در فقه شیعی تصمیمات مناسبی را برای چگونگی مواجهه با این پدیده در حال وقوع اتخاذ نمائیم و ازبتوانیم الگویی شایسته به جهانیان ارائه نماییم.

کلیدواژه ها

مبانی فقهی فقه حکومتی فقه تمدن ساز جهانی شدن ایران اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.