بررسی احکام وآثار وکالت در فقه وحقوق

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE02_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 921
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد نوری

کارشناس ارشد رشته حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان

جمشید میرزایی

رئیس دانشکده حقوق وعضوهیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد،وکیل پایه یک دادگستری،دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه قم

چکیده

وکالت ازدیدگاه فقه از عقود امضایی است که پیش از شریعت اسلام نیز در بین مردم رایج بوده و شارع با اضافه کردنقیودی مختصر آن را امضاء کرده است . برخی از فقها به واسطه روشن بودن مفهوم وکالت از تعریف آن خودداری کرده وبرخی دیگر نیز سعی کرده اند که تعریفی از وکالت ارائه کنند که در بر دارنده واقعیت خارجی و حدود شرعی آن باشد.وکالت در میان منابع فقهی با لحاظ رویکرد در امکان تفویض و واگذاری کار از سوی موکل به وکیل یا وکلا دارای فروضزیادی بوده که در این مقاله سعی گردید با جمع آوری مبانی وکالت و ورود در ادله آن دیدگاه های مختلف در فقه امامیهو اهل سنت نیز مورد امعان نظر قرار گیرد در جایگاه وکالت نیز اهتمام بر تبیین موضوعات مبتلا به دو وکالت و حقتوکیل وشقوق آن و نحوه پرداخت حق الوکاله گردید که بنظر می رسد جای تحقیق و بررسی زوایای مختلف آن موجبتوسعه انعقاد عقد وکالت و اجرای آن در جامعه اسلامی گردد. در مقاله حاضر به بررسی وتجزیه تحلیل این نهاد درفقهوقوانین موضوعه ایران پرداخته ایم. روش پژوهش حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی می باشد که روش گردآوری آن به صورت کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

حقوق، وکالت، احکام فقه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.