سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: ICPEEE02_106
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 951
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نظام دلایل معنوی در فقه امامیه و حقوق کیفری ایران
چکیده مقاله:
نظام های ادله اثبات دعوا و جرم در سیستم قضایی جهان سه دسته اند. نظام ادله قانونی، نظام ادله وجدانی یا معنوی و نظام ادله مختلط. در جمهوری اسلامی ایران نظامات ادله اثبات جرم با توجه به مبانی فقه امامیه مختلط است. یعنی دست قاضی را جهت وصول به حقیقت بازگذاشته و علم قاضی از جایگاه خاصی برخوردار است اما تفسیرها و تدویل ها در مورد میزان دلالت و مصادیق آن متفاوت و یا قبض و بسط هایی مواجه است. حقیقت آنست که آنچه می تواند موجبات علم قاضی را فراهم سازد علاوه بر ادله قانونی در بیشتر موارد با توجه به تنوع و تکنیک جرایم و زیرکی مجرمین ابزارها و تکنولوژی های جدید اثبات جرم است. ابزارها و تکنولوژی های اثبات کننده جرم در واقع مجموعه اسباب ایجاد امارات قضایی هستند که می توانند موجبات علم قاضی را فراهم سازند و بدین جهت بررسی این ابزارها وحجیت آنها لازمه تعریفی جامع از ماهیت علم قاضی و مصادیق و موجبات آن است. این نظریه مبتنی بر این است که با حجت فرض کردن علم قاضی در همه حقوق و مستثنی دانستن آن- با تأکید و تذکر لسان شرع- از حق الله، مجموعه ابزارها و تکنولوژی های نو (ادله معنوی) می توانند در غالب موارد متقن تر از ادله منصوص بشمار آیند، اگر چه قانونگذار آن در ردیف امارات و در مرحله متأخرتر از ادله منصوص قرار داده اما حقیقت این است که با وجود ادله منصوص می توان علم حاصل از این ابزارها را مدلل تر از دلایل اصلی فرض کرد. لذا تحقیق حاضر در چهار فصل تدوین یافته است، فصل اول: کلیات تحقیق را در برگرفته و فصل دوم به تعاریف و مباحث عام می پردازد که در آن به سه دسته از ادله ی اصلی، ادله تأمینی و ادله تکمیلی تحصیلی (مخصوصاً کارشناسی) توسط قاضی و جایگاه ادله و انواع نظام های ادله قضایی و نیز علم قاضی و جایگاه آن در ادله اثبات دعوا و حجیت و یا عدم حجیت آن را از نظر فقها اشاره شده است. فصل سوم تحقیق به بررسی مبانی و مصادیق ادله معنوی اثبات دعوا از منظر فقه و حقوق می پردازد و بر این نکته تأکید می ورزد که ادله ی اثبات دعوا با توجه به اینکه در حق الناس طریقت داشته و حصول حقیقت و کشف واقعیت از هر راهی برای قاضی ممکن است، لذا ابزارهای اثبات کننده جرم نیز در حق الناس حجیت داشته؛ اما در حق الله قاضی شایسته است پایبند به ادله قانونی (ادله ی منصوص) بوده و با توجه به اصل تخفیف در حق الله، این ابزارها و تکنولوژی های اثبات کننده جرم فاقد حجیت شرعی هستند و در فصل چهارم نتیجه تحقیق بیان می گردد.
کلیدواژه ها:
نظام دلایل معنوی، فقه امامیه، حقوق موضوعه، علم قاضی، تکنولوژی اثبات جرم
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/402458/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بصیرجعفری، حمیدرضا،1394،نظام دلایل معنوی در فقه امامیه و حقوق کیفری ایران،اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)،تهران،،،https://civilica.com/doc/402458
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، بصیرجعفری، حمیدرضا؛ )
برای بار دوم به بعد: (1394، بصیرجعفری؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی شیوه های نوین تشخیص هویت در ادله اثبات دعاوی حوزه پلیس علمی
- مطالعه ی مبانی جرم انگاری درپرتو اندیشه های کیفری
- انواع لوث در فقه
- علم قاضی و میزان تاثیر آن در اثبات جرم قتل در حقوق موضوعه ایران
- مصادیق قانونی اماره قضایی در زمینه امور کیفری موضوع قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگاهی به اهمیت استراتژیک بندر چابهار و مسأله تحریم بندر توسط آمریکا
- بررسی آثارحقوقی تعهدات طبیعی در فقه امامیه و حقوق موضوعه
- بررسی حقوق کیفری زنان در حقوق و وفقه
- بررسی استراتژی سیاسی حزب الله در برابر دولت های ادوار کشور لبنان
- تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.