نقد محاربه درقانون مجازات اسلامی جدید
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
- کد COI اختصاصی: ICPEEE02_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1262
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان
استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد دامغان
چکیده
هرگاه اقدام کسی به محاربه و اعمال زور، سبب ارعاب مردم و سلب امنیت از زندگی، مال و ناموسشان گردد، چنینعملی محاربه و افساد در زمین است لذا هدف اصلی این مقاله بررسی جرم محاربه و افساد فی الارض با رویکردی بهقانون مجازات اسلامی ایران است که مواد 279 الی 288 قانون جدید به این موضوع پرداخته که در این نوشتار به شرحاین مواد و مقایسه آن با مواد 183 الی 196 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1370 پرداخته شده و در پایان به ایننتیجه رسیده که محاربه و افساد فی الارض طبق نظر اکثر فقها دو عنوان جداگانه نیستند همچنین محاربه با بغی کهجرم سیاسی است تفاوت دارد.و آنچه تحت عنوان محاربه در مقررات جمهوری اسلامی ایران آمده است با بحث بغیترکیب شده است و قابل ایراد است ارتباط محاربه با افساد فی الارض عموم و خصوص مطلق است. رکن قانونی جرممحاربه از نظر ادله احکام آیه 33 سوره ی مائده و از نظر قوانین موضوعه مواد 279 الی 288 قانون مجازات اسلامیجدید می باشد. رکن مادی جرم محاربه انجام فعل مثبت مادی است و علنی بودن از خصایص آن است. قصد اخافهالناس اساس عنصر روانی این جرم را تشکیل می دهد و اهل ریبه بودن در آن شرط نیست در خصوص علل سقوطکیفر محاربه بیان میشود که اگر محارب پس از ارتکاب جرم توبه کند، در صورتی که توبه ی او قبل از دستگیری باشدحد از او ساقط می شود.کلیدواژه ها
محاربه، افساد فی الارض، اخافهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.