تاثیر شاخص رقابت پذیری بر ارزش افزوده بخش کشاورزی درکشورهای منتخب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نقش مدیریت انقلاب اسلامی در هندسه قدرت نظام جهانی (مدیریت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، امنیت، حسابداری)
  • کد COI اختصاصی: ICPEEE02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدطاهر احمدی شادمهری

دانشیار گروه اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

سیدمهدی مصطفوی

استادیار گروه اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

رضا حبیب پورلداری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته توسعه اقتصادی وبرنامه ریزی

چکیده

در حال حاضر ایجاد فضاى رقابتى، توانمندسازى و افزایش کارایی و بهره وری در اقتصاد، الزامى ترین بستر لازم برای بهدست آوردن موقعیت مناسب و موفقیت در اقتصاد جهانى را تشکیل داده است. با توجه به سهم بالای اشتغال بخشکشاورزی در کل اقتصاد و تامین امنیت غذایی کشور، افزایش ارزش افزوده این بخش اهمیت فراوانی دارد. در این تحقیقما به دنبال میزان و نحوه تاثیرگذاری شاخص رقابت پذیری بر ارزش افزوده بخش کشاورزی تعدادی از کشورهای منتخبهستیم تا با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق، راهکارها و پیشنهاداتی برای بهبود قدرت رقابتی اقتصاد و رشد ارزشافزوده بخش کشاورزی در اقتصاد کشورمان ارائه کنیم. داده ها از سال 2003 تا 2011 می باشند و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش داده های تابلویی (panel data) استفاده شده است.نتایج تحقیق نشان می دهد که ضریب متغیر شاخص رقابت پذیری مثبت هست، این بدان مفهوم است که شاخص رقابت پذیری بر خلاف مدل ترکیبی و اثر تصادفی، در مدل اثرات ثابت اثرگذاری مثبتی بر ارزش افزوده بخش کشاورزی دارد. یعنی اگر قدرت رقابتی در یک اقتصاد افزایش یابد، می تواند منجر به رشد بخش بخش کشاورزی و افزایش ارزش افزوده این بخش شود. بنابراین پیشنهاد می شود از طریق افزایش بهره وری اقتصاد، کارایی بخش کشاورزی را افزایش داد و فعالیت های تولیدی و ارزش افزوده این بخش رارونق و افزایش داد.

کلیدواژه ها

شاخص رقابت پذیری، بهره وری و کارایی، ارزش افزوده بخش کشاورزی،بازار های جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.