بررسی و طبقه بندی چینهای پهلو دار (Flanking Folds) در منطقه گرونگ (غرب بیرجند)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI26_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهروز شناور

کارشناسی ارشد تکتونیک از دانشگاه بیرجند

محمد مهدی خطیب

دکترای تکتونیک، عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند

محمد محجل

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

بررسی پدیده خمیدگی لایه ها یا فابریک های صفحه ای سنگ در خلال عملکرد گسل ها یا سطوح لغزش مختلف تحت عنوان ساختارهای پهلودار (Flanking Structures or Flanking Folds) در مقیاسهای گوناگون می تواند به عنوان ابزاری جانبی مفید، در تحلیل کینماتیکی پهنه های برشی به کار رود، این گونه ساختارها می توانند در سیستم های برشی ساده تا محض درون واحدهای سنگی مختلف شکل گرفته و تکامل یابند و بر اساس شدت دگرشکلی، فرم های خاصی را پدید آورند. در نهایت کلیه ساختارهای پهلودار ایجاد شد را در سه گروه اصلی یعنی1- نوعa، 2- نوع s و 3- نوعn یا Shear band ها می توان جای داد. تحلیل ساختاری منطقه گرونگ ر 60km غرب بیرجند نشان داد که این گونه ساختارها در این ناحیه از تکامل قابل ملاتحظه ای برخوردار می باشند، به طوری که تقریبا از هر سه نوع این ساختار در منطقه مشاهده می شود. نتیجه بررسی این ساختارها نشان داد که بیشتر ساختارهای مورد مطالعه در پهنه های برشی راستگرد، تحت سیستم برش ساده پدید آمده اند که با سیستم برشی حاکم بر کل ناحیه در محل برخورد چهنه لوت و سیستان تطابق دارد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.