تاثیر کودهای زیستی نیتروژن و کلات روی بر صفات کمی و کیفی لوبیای چیتی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
- کد COI اختصاصی: ECONF03_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 621
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
مربی پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان-ایستگاه بروجرد
چکیده
به منظور بررسی تاثیر کودهای زیستی نیتروژن و کلات روی بر صفات کمی و کیفی لوبیای چیتی آزمایشی در بهار سال 1393 در مزرعه ای در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان بروجرد انجام گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در 3 تکرار اجرا شد. این آزمایش دارای دو فاکتور کود بیولوژیک نیتروژنه در 4 سطح و کلات روی در 4 سطح می باشد. که تیمارهای موردآزمایش عبارتند از : 1- کود بیولوژیک نیتروژنه:N1: نیتروکار اN2: نیتروکسین N3:نیتروپلاسN4: شاهد و کودکلات روی:Z1 :25% مقدار توصیه شده Z2:50% مقدار توصیه شده Z3:75% مقدار توصیه شده Z4: شاهد بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل محلول پاشی کلات روی به همراه مصرف کودهای بیولوژیک نیتروژنه هر کدام با تاثیر معنی داری بر روی گیاه لوبیا چیتی سبب افزایش و بهبود شرایط آن شدند ولی در بیشتر موارد بررسی صفات اثرات متقابل آن معنی دار نشد احتمالا به خاطر اثرات هم پوشانی که وجود دارد این شرایط می تواند پیش آمده باشد. با مصرف کودهای بیولوژیک و همچنین محلول پاشی کلات روی در جهت حفظ محیط زیست و همچنین کشاورزی پایدار می توانیم هم عملکرد کمی و کیفی را بهبود ببخشیم و هم اثرات مصرف سوء کودهای شیمیایی را کاهش داده و یک افق و چشم اندازی برای ایندگان ایجاد کرده تا بتوانند این مسیر را توسعه ببخشند تا از نتایج نامطلوب کودهای شیمیایی که در طولانی مدت مشاهده می شود کاهش داد.کلیدواژه ها
لوبیا، محلول پاشی سولفات روی، کود بیولوژیک نیتروژنه، صفات کمی و کیفیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.