اثر تراکم کاشت و علف کش لنتاگران بر عملکرد و اجزای عملکرد نخوددیم تحت شرایط آب و هوایی بروجرد
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی
- کد COI اختصاصی: ECONF03_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1304
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
عضو هیئت علمی ایستگاه تحقیقات کشاورزی بروجرد
چکیده
به منظور بررسی اثر تراکم کاشت و علفکش لنتاگران بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود دیم( رقم محلی گریت) بصورت کشت بهاره در شرایط آب و هوایی بروجرد آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار در ایستگاه تحقیقات شهرستان بروجرد در سال 1393 انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل الف- استفاده از علفکش شامل 4 سطح به عنوان فاکتور اصلی، یک بار کنترل علف های هرز، 15-30-45 روز پس از سبز شدن نخود و شاهد بدون کنترل علف های هرز که جهت اختصار پس از این به صورت- h1 ، h2 ، h3 ، h4 ب- فاصله بین ردیف شامل سه سطح به عنوان فاکتور فرعی d1=20cm و d2=30cm و d3=40 cm نشان داده می شوند. نتایج نشان داد در مورد خصوصیات رویشی نخود دیم کمترین عملکرد بیولوژیک در تیمار شاهد با 2991/1 کیلوگرم در هکتار و بیشترین عملکرد بیولوژیک مربوط به تیمار استفاده از علف کش 15 روز پس از سبز شدن نخود به 2973/7 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. کمترین عملکرد دانه در تیمار علف کش 45 روز پس از سبز شدن با 975/9 کیلوگرم و بیشترین عملکرد دانه مربوط به تیمار استفاده از علف کش 15 روز پس از سبز شدن نخود به 1308/3 کیلوگرم بدست آمد. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که استفاده از علف کش لنتاگرال در جهت مبارزه با علف هرز به همراه فاصله ردیف مطلوب تاثیر بیشتری بر خصوصیات مهم رویشی و زایشی داشت، بنابراین بهره گیری از این علف کش با توجه به شرایط دیم منطقه به علت کمبود منابع آبی و مواد غذایی سبب می شود که گیاه در رقابت با علف هرز توانمند شودو قدرت دفاعی آن بالا برود.کلیدواژه ها
علف کش لنتاگرال، نخود دیم، فاصله ردیف، عملکردمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.