بررسی خصوصیات اکوفیزیولوژیکی سیانو باکتری های دریازی بر حسب تغییرات شرایط محیطی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU01_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شمس

دانشجوی دکتری فیزیولوژی مولکولی پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، بنیاد علمی عام المتفعه محمد رضا حریری

امیر علی کلیایی

بنیاد علمی عام المنفعه محمد رضا حریری

چکیده

سیانوباکتری ها از ابتدایی ترین موجودات زنده ساکن سیاره زمین به شمارمی آیند. دوره حیات این موجودات به 3.8 میلیون سال قبل برمی گردد. فرایند فتوسنتزی این موجودات منجر به تغییر تدریجی اتمسفر از شرایط بی هوازی به هوازی درحضور اکسیژن شده است. سیانوباکتری ها در دامنه وسیعی از عرض های جغرافیایی از قطب شمال تا قطب جنوب و مناطق گرمسیری پراکنش یافته اند. سیانوباکتری ها ریز موجوداتی هستند که از یک سو دارای برخی خصوصیات باکتری ها و از سوی دیگر برخی خصوصیات جلبک ها هستندو ازجمله ریز موجودات بینابینی به حساب می آیند. سیانوباکتری ها از جمله جمعیت پلانکتونی دریا زی کناره ساحلی یا مصب رودخانه ها هستند که از اهمیت بالای تنوع تاکسونومیکی و محتویات بیوژئوشیمیایی برخوردارند. مطالعات مولکولی و تجزیه تحلیل خصوصیات سیانوباکتری های آبزی سطوح اقیانوسی، بیان کننده اهمیت و نقش آن ها درنقل و انتقال چرخه کربنیو نیتروژنی اکوسیستم دریای است. سیانوباکتری ها از مکانیسم غلبه یافتن بر محیط های آبی الیگوتروف با راهکارهای متنوع فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و اکولوژیکی برای دست یابی به ظرفیت بهینه تثبیت نیتروژن، فتوسنتز و تجزیه و جداسازی عناصر غذایی مانند فسفر و آهن بهره می برند. این ریز موجودات گروه فیتوپلانکتون، سازگاری قابل توجه اکوفیزیولوژیکی و توانایی بالای تطابق با عوامل محیطی تغییر یافته اکوسیستم های دریایی را از خود نشان می دهند. علاوه برموارد یاد شده در بهره گیری انها ازمحیط های کم بازده الیگوتروفیک،سیانوباکتریها قادر به استفاده از مواد غذایی غنی شده معلق در مصب رودخانه ها و سواحل دریایی هستند که این عوامل سبب ایجاد بلوم های گسترده دایمی و تاحدی اذیت کننده محیط زیست باترکیبات سمی می شود که ممکن است سبب فقر اکسیژن یا شرایط بی هوازی گردد. این مقاله مروری، تصمیم داردبه بررسی این خصوصیات ها بپردازد.

کلیدواژه ها

سیانوباکتری دریازی، تغییرات محیطی، سازگاری اکوفیزیولوژی، فتوسنتز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.