بررسی تغییرات ساختار بافتی کلیه ماهی هامور معمولی در نتیجه مواجهه با بنزوآلفا پایرن(BaP)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین صادقی

دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی ،گروه زیست دریا

نگین سلامات

دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی، گروه زیست دریا

چکیده

بنزوآلفاپایرن(BaP) از جمله مهم ترین ترکیبات آروماتیک چند حلقه ای نفتی (PAH ها) است که سبب آلودگی در اکوسیستم های آبی و بروز تغییرات هیستوپاتولوژیک متعدد در آبزیان می گردد. در این مطالعه برای بررسی اثرات ناشی از این استرسور، بر بافت کلیه ماهی هامور معمولی، تعداد 100 قطعه از این ماهیان ، پس از طی دوره 7 روزه سازگاری، به طور تصادفی در 4 تیمار قرار گرفته و به مدت 14 روز بررسی شدند. در تیمار شاهد تزریقی انجام نشد و در تیمار کنترل حلال فقط روغن نارگیل تزریق شد. همچنین در تیمارهای سوم و چهارم به ترتیب غلظت های 20 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم بنزوالفاپایرن به صورت درون صفاتی تزریق شد. نمونه برداری از بافت کلیه در روزهای 1،4،7 و 14 صورت گرفت و پس از تهیه مقاطع بافتی، بافت های مذکور، در زیر میکروسکوپ نوری Olympus بررسی شدند. در تیمارهای مختلف ضایعاتی نظیر تشکیل مراکز ملانوماکروفاژی، نفوذ لوکوسیتی، افزایش فضای ادراری، اتساع مویرگ های گلومرولی و خون ریزی مشاهده گردید. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت بنزوآلفاپایرن، وسعت و شدت ضایعات بافتی افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

بنزوآلفاپایرن، کلیه، هامور معمولی، هیستویاتولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.