هیستومورفولوژی دندان در ماهی شبه شوریده (Johniusbelangerii)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
- کد COI اختصاصی: KMSU01_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 504
نویسندگان
گروه علوم پایه، بخش بافت شناسی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
گروه بیولوژی دریا، بخش بافت شناسی دانشکده علوم دریایی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده
در این گونه از دیدماکروسکوپی در قسمت محوطه دهانی در قسمت بالا و پایین دندان های باریک و بلند قرار گرفته که نقش مهمی در دریافت مواد غذایی درموجود داشته و قسمتی از دستگاه گوارش بوده که در نهایت باعث رشد در موجود می شود. روش تحقیق: در این تحقیق نمونه های مودر نیاز از تعداد ده قطعه دندان از گونه مورد مطالعه با خصوصیات زیست سنجی مشابه از هر دو جنس از بندر گناوه به وسیله تور صیادان محلی تهیه گردید. پس از تشریح و خارج کردن این بافت مراحل روتین بافت شناسی شامل آبگیری به همراه کلسیم گیری، شفاف کردن، آغشتگی با پارافین، قالب گیری، برش بافت، چسبانیدن برش ها بر روی لام،رنگ آمیزی، چسبانیدن لامل روی آن ها انجام گرفت. نتایج: قسمت عمده ساختمان دندان ها از جنس استخوان متراکم باراس نوک تیز حاوی سیستم های هاورس شکل گرفته ولی نامنظم می باشند. در زیر استخوان دندانی بافت همبندی سخت حاوی عروق خونی مشاهده گردید که در زیر ان بافت همبند سست با عروق خونی و لنفاوی متعدد دیده شد که چسبیده به چین های مخاطی دهانی در اطراف دندان بودند. چین های مزبور در اطراف دندان های فک پایین پهن و کوتاه و در اطراف دندان های فک بالا بلندتر و باریک تر دیده شد. اپیتلیوم پوشاننده این چین ها نیز از نوع سنگ فرشی مطبق مخاط دهان بوده اند.کلیدواژه ها
دندان،شبه شوریده، هیستومورفولوژیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.