برآورد تقاضای غذاهای دریایی با استفاده از یک رویکرد اقتصاد سنجی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
  • کد COI اختصاصی: KMSU01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 840
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امین کوه بر

استادیار گروه اقتصاد و بیمه دریایی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

هدف از نگارش این مقاله،بررسی رفتار مصرفی خانوارها در تقاضای مواد غذایی دریایی است. ارائه نکاتی درمورد تحقیقات صورت گرفته مشابه در داخل کشور،معرفی روش های نوین اقتصاد سنجی استفاده از داده های خرد و توجه به وجود صفرهای مکرر در داده های مقطع زمانی از دیگر ابعاد این تحقیق است. بدین منظور ، از داده های مصرف غذاهای دریایی در سال 1391 برگرفته ازمرکز آمار ایران برای 38900 خانوار شهری و روستایی استفاده شد. بسیاری از خانوارها به صورت بالقوه هم مصرف کننده غذاهای دریایی نبوده و این گروه مصرفی در رژیم روزانه آن ها جایی ندارد. در این تحقیق نشان داده شده که براوردهای حداقل مربعات و توییت ازقدرت توضیح دهندگی پایینی نسبت به الگوی دو مرحله ای هکمن برخوردار بوده است. برپایه نتایج بدست آمده، عوامل اقتصادی نظیر درآمد خانوار، عوامل دموگرافیکی مانند سطح تحصیلات سرپرست خانوار و تعداد فرزندان و متوسط سن خانوار و منطقه جغرافیایی محل سکونت بر مصرف غذاهای دریایی تاثیر گذار است.

کلیدواژه ها

غذاهای دریایی، الگوهای اقتصاد سنجی خرد، رویکردهکمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.