استفاده از نمونه گیری گیبس در براورد پارامترهای ژنتیکی صفات قبل از شیرگیریدر بزمرخز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF02_362
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 963
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمران رستمی

گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ایران

جمال فیاضی

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

محمد تقی بیگی نصیری

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

امیر رشیدی

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش برآورد مولفه های (کو) واریانس و فراسنجه های ژنتیکی و محیطی صفات قبل از شیرگیری در بز مرخز با استفاده از روش اماری بیزی بود. برای انجام این پژوهش از 4457 و 3730 رکورد مربوط به صفات وزن تولد و شیرگیری بز مرخز که در طی سال های 1370 تا 1391 در ایستگاه دامپروری سنندج جمع آوری شده بوداستفاده گردید. رویه آماری GLM نرم افزار SAS برای تعیین عوامل محیطی موثر بر این صفت و نرم افزار Gibbs1f90، براساس مدل دام از طریق نمونه گیری گیبس، جهت برآورد پارامترهای ژنتیکی مورد استفاده قرار گرفت. عوامل محیطی سال تولد، تیپ تولد، جنس وسن مادر به عنوان اثرات ثابت وسن دام در زمان رکورد برای وزن شیرگیری به عنوان متغیر کمکی درمدل منظور شدند. براساس نتایج حاصل از این تحقیق ضریب وراثت پذیری مستقیم با بهترین مدل برای وزن تولد و شیرگیری به ترتیب 0/25 و 0/17 ومقدار وراثت پذیری مادری برای وزن تولد 0/18 برآورد گردید. نمونه گیری گیس در انالیز بیزی توانست برآورد مورد انتظار را درمحدوده معقول ارائه نماید.نتایج حاصل نشان داد انتخاب براساس توان ژنتیکی مستقیم و ژنتیکی مادری برای صفت وزن تولد و توان ژنتیکی مستقیم و محیط دائمی مادری برروی بهبود صفات مورد مطالعه تاثیر گذار است.

کلیدواژه ها

بزمرخز، صفات قبل شیرگیری،وراثت پذیری، نمونه گیری گیبس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.