شناسایی قارچ های پس از برداشت انار در استان خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF02_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تکتم نصرتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه بیرجند، بیرجند

مهدی جهانی

استادیار، دانشگاه بیرجند، بیرجند

چکیده

اناریکی ازمهم ترین محصولات زیرکشت استان خراسان جنوبی می باشد. علاوه بر آفات و علف های هرز، پوسیدگی میوه انار یکی از مهم ترین عوامل کاهش کمی و کیفی انار و همچون یکی از عوامل محدود کننده صادرات انار است. بیمارگرهای قارچی ازمهم ترین عوامل دخیل در پوسیدگی های پس از برداشت انار است. بدین منظور برای شناسایی قارچ های پس از برداشت انار در خراسان جنوبی نمونه برداری از نواحی مختلف انجام شد. نمونه ها پس از ضد عفونی سطحی توسط هیپوکلریت سدیم 5 درصد روی محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار(PDA) کشت داده شدند. سپس قارچ های رشد یافته به طریق تک اسپور خالص شده و به محیط مالت آگار (MEA) و سیب زمینی دکستروز آگار(PDA) منتقل و قارچ های آسپرژیلوس و پنی سیلیوم شناسایی شدند.

کلیدواژه ها

آسپرژیلوس، بیمارگرهای قارچی، پوسیدگی پس از برداشت، پنی سیلیوم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.