ارزیابی روش بارافزون ترکیب مودال در تخمین نیازهای غیرارتجاعی قاب خمشی فولادی ویژه در برابر زلزله نزدیک گسل با اثرات جهت پذیری پیشرونده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی سازه و فولاد
  • کد COI اختصاصی: ISSS05_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن گرامی

دانشیار گروه مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

نوید سیاه پلو

دانشجوی دکترای مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

رضا وهدانی

استادیار گروه مهندسی زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

روشهای بار افزون با الگوی بار وابسته به مدهای الاستیک سازه برمبنای زلزله های دور از گسل توسعه داده شده اند.بنابراین بررسی توانمندی این روشها در برابر زلزله های نزدیک گسل ضروری است. در این مقاله نتایج حاصل ازالگوهای توزیع بار بروش نوین ترکیب مودال، MMC، با پاسخ های غیرخطی سازه در اثر هفت رکورد نزدیک گسل مقایسه شده است. قابها دو بعدی با تعداد طبقات 4، 7، 15 و 20 می باشند. کلیه قابها در هر دو روش استاتیکی و دینامیکی غیر خطی برای نیاز شکلپذیری بین طبقه ای 2، 3، 4 و 5 تنظیم شده اند. در تحلیل تاریخچه زمانی از طریق تغییر در ضریب مقیاس زلزله و در تحلیل استاتیکی غیر خطی بکمک تغییر در تغییر مکان هدف این تراز شکل پذیری تامین شده است. نتایج اولیه نشان می دهد که توزیع دریفت و تغییر شکل طبقه بشدت متاثر از نوع الگوی در روش بارگذاری است. همچنین برای سازه های کوتاه کلیه روش MMC توانسته است تخمین قابل قبولی از نیازهای تغییر مکانی ارایه می کنند. بعلاوه برای ساختمان های بلند، روش MMC می تواند در طبقات فوقانی تخمین مناسبتری از نیاز دریفت و تغییر شکل نسبت به سایر الگوهای بار برآورد نماید. البته دقت این روش به تراز شکل پذیری وابسته است. با افزایش تراز شکل پذیری از دقت روش ترکیب مودال کم می شود. در نهایت منحنی های ظرفیت بدست آمده برای دو الگوی پیشنهادی در روش MMC متفاوت بوده و این اختلاف با افزایش تراز شکل پذیری بین طبقه ای افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

بارافزون، نزدیک گسل، ترکیب مودال، الگوی بار، نیاز تغییر مکانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.