بررسی رفتار لرزه ای دیوارهای برشی فولادی نیمه مقید در لبه ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی سازه و فولاد
  • کد COI اختصاصی: ISSS05_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران دانشگاه آزاد قزوین

محمدمهدی معمارپور

استادیار دانشکده فنی مهندسی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

چکیده

دیوارهای برشی فولادی از تمام ویژگی های لازم برای یک سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی برخورداربوده اند، اما مسئله افزایش مقطع ستون های کناری دیوار برشی فولادی (جهت جلوگیری از تشکیل مفصلپلاستیک و تهدید پایداری کلی سازه) بعنوان معضلی مهم، استفاده از این سیستم را تحت الشعاع قرار دادهاست. محققین برای رفع این مشکل در سال های اخیر سیستم دیوار برشی فولادی جدیدی را معرفی کردهاند که در این سیستم ورق دیوار برشی بجای ستون های اصلی قاب، به ستون های فرعی ای وصل میشود که باربری قائم نداشته و صرفا وظیفه ایجاد میدان کششی در ورق و باربری جانبی را بر عهده دارند.نتایج آزمایشات مختلف بر روی این سیستم نشان داده است که سیستم پیشنهادی عملکرد مناسبی داشته ومشکلات دیوارهای برشی متعارف را ندارند. از این رو در مطالعات بعدی به رفتارسنجی، تکامل بخشی وتخمین ظرفیت نهایی این نوع دیوارهای برشی پرداخته شده است. این تحقیق در راستا و ادامه تحقیقاتفوق به بررسی رفتار لرزه ای دیوارهای برشی سخت شده و سخت نشده ی نیمه مقید در لبه ها تحتبارگذاری خطی و سیکلیک با کمک نرم افزار ABAQUS می پردازد. نتایج این تحقیق نشان می دهد با استفاده از دیوارهای برشی با بازشو همراه با المان های کششی وصل شده به المان های مرزی قائم رفتاردینامیکی سازه تغییر کرده و مشکل ذکر شده در بالا رفع شده است، همچنین شکل پذیری و استهلاکانرژی افزایش یافته و مقاومت در حد مناسبی حفظ شده است.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی، شکل پذیری، سخت کننده، ستون داخل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.