مودهای شکست ساختمانهای بنایی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی استحکام بخشی ساختمانهای بنایی غیرمسلح و بناهای تاریخی
  • کد COI اختصاصی: NCCHUNB01_49
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تابش پور

دانشجوی دکترا، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

سازه های آجری غیر مسلح، در سراسر دنیا بویژه در ایران و در شهرهای کوچک سهم عمده انواع ساختمان را به خود اختصاص داده اند. بنابراین بررسی آسیب پذیری این نوع سازه تحت اثر زلزله دارای اهمیت خاصی می باشد. همچنین اغلب سازه هایی که دارای اهمیت تاریخی می باشند، با استفاده از مصالح بنایی ساخته شده اند. سازه های آجری معمولا در برابر زلزله دارای ضعف های عمده ای می باشند. شناخت این ضعف ها مقدمه ای بر انتخاب روشی مناسب برای مقاوم سازی آنها می باشد. سازه های آجری جزء آسیب پذیرترین نوع سازه در مقابل زلزله می باشند. مودهای شکست سازه های آجری را می توان به دو گروه عمده شکست درون صفحه ای و برون صفحه ای تقسیم نمود. هر دو نوع شکست در تمامی زلزله ها به چشم می خورد، اما شکست برون صفحه ای شایع تر می باشد. همچنین میانقاب های آجری به عنوان دیوارهای درونی و بیرونی در ساختمانهای بتنی و فولادی مشاهده می شوند. از آنجا که میانقابها به عنوان اعضای معماری در نظر گرفته می شوند، معمولا مورد توجه مهندسان سازه قرار نمی گیرند. در این مقاله مودهای شکست سازه های آجری مورد بررسی قرار می گیرد

کلیدواژه ها

سازه آجری - مود شکست - آسیب پذیری لرزه ای - خرابی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.