ایران و چالشی به اندازه تمام کفر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نهمین همایش مجازی بین المللی تحولات جدید ایران و جهان
  • کد COI اختصاصی: IRANWORLD09_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شیرازیان

کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه پیام نور واحد قزوین

چکیده

اگر داعشیسم را ترکیبی از مبانی فکری سلفی – تکفیری و صهیونی بدانیم آنگاه به عنوان یکی از مهمترین چالش های ایران شیعی مورد توجه ویژه قرار می گیرد. آنها ضدیت با شیعه را در کانون توجه خویش قرار می دهند. ایران این هارتلند شیعه در جهان، یقینا هدف اصلی جریان فکری سلفی – تکفیری و صهیونی داعش است. عقل ستیزی، نص گرایی افراطی، عمل به روش رادیکالی، بهره از خشونت عریان، ظاهرگرایی، ارایه چره تحریف شده از اسلامی و تکفیر دیگران از مشخصات بارز آنان می باشد. و از طرفی ویژگی های مشترکی همچون تروریسم، کشتار درمانی، تکیه بر ابزار تبلیغاتی و نمادها و نژاد پرستی، با صهیونیسم جهانی دارد. تحقیر مسلمانان از سوی صهیونیست ها از آغاز شکل گیری موجب تولید یک عقده تاریخی در میان مسلمانان شده است. همان طور که صهیونیسم از راه کشتار درمانی به دنبال التیام عقده های خویش بوده است، همین راهبرد را به آنها منتقل ساخته است. ایران شیعی یک هویت سیاسی مبتنی بر مذهب را در منطقه خاورمیانه بازتاب می دهد. انقلاب اسلامی مبتنی بر تفکرات شیعی نشان داده است دارای ظرفیت های متعدد در جهت تحول در نظام های مسلط جانی است و این انگیه کافی برای صهیونیسم جهانی است تا در صدد ضربه به آن برآید. از آنجایی که عقلانیت و قدرت مورد تاکید است. با این اوصاف سئوال اصلی تحقیق این است که اهداف واقعی صهیونیسم جهانی از خلق داعش چیست؟ این مقاله با روش تحقیق توصیفی- تحلیلی انجام شده است و یافته های تحقیق این است که اهداف واقعی صهیونیسم جهانی از خلق داعش چیست؟ این مقاله با روش تحقیق توصیفی – تحلیلی انجام شده است و یافته های تحقیق تاییدگر این فرضیه است که رابطه معناداری میان دو جریان صهیونیسم و داعشیسم وجود دارد و این نشان از وحدت راهبردی هر دو در تضعیف ایران شیعی قدرتمند دارد. از این رو، دستگاه فکری حکومت با رویکردی واقع گرایانه نقش بسیار مهمی در مدیریت این جریان در کنار ابزار سخت افزاری نظام اسلامی برای مقابله با داعش دارند.

کلیدواژه ها

داعشیسم، صهیونیسم، ایران، واقع گرایی، دستگاه فکری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.