نگاهی تحلیلی به تاریخ آموزش و پرورش تالش(دوره ی قبل از اسلام)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی تالش شناسی
  • کد COI اختصاصی: BASTAN01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1037
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویسعلی بخشی

کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی- دانشگاه تهران، دبیر دبیرستان های شهرستان رضوانشهر-مدرس دانشگاه پیام نور تالش

چکیده

امروزه اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست. ملل و اقوام موفق در عصر کنونی از سابقه، ساختار و فرایند آموزشی مناسب برخوردار بوده و هستند و برای گشودن دروازه های پیشرفت و ترقی، ضمن توجه به گذشته ی آموزشی خود، به بازسازی و بازآفرینی مستمر نظام آموزشی موجود می پردازند.هدف این مقاله بررسی وضعیت آموزش و پرورش تالش در عصر باستان است. برای نیل به این هدف با بررسی اسناد و شواهد مختلف تلاش شد تا مشخص شود مسئولیت آموزش در این عصر بر عهده چه نهادی بوده است؛ آیا شواهدی مبنی بر وجود سواد در بین این قوم وجود دارد و آموزش فنی و حرفه ای در این دیار از چه وضعیتی برخوردار بوده است.نتایج بررسی نشان داد که تاکنون در دوره ی مورد مطالعه، شواهدی مبنی بر وجود سواد - خواندن، نوشتن، حساب کردن- و فرهنگ مکتوب در بین این قوم وجود ندارد؛ آثاری که بیانگر وجود مراکز رسمی آموزش مثل مدرسه و مکتب خانه باشد بدست نیامده و وظیفه آموزش بر عهده ی نهاد خانواده و تا حدودی دین بوده است؛ همچنین در این خطه آموزش فنی و حرفه ای در مشاغلی چون دامپروری، آهنگری، سفالگری، بافندگی و... رونق داشته و به شکل استاد – شاگردی و موروثی صورت می گرفته است.

کلیدواژه ها

تاریخ، آموزش و پرورش، تاریخ تالش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.