معرفی روستای سوباتان، ارائه چالشها و راهکارها به منظور توسعه بوم گردی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی تالش شناسی
  • کد COI اختصاصی: BASTAN01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیامک ارض پیما

کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی، گرایش بازاریابی گردشگری، دانشگاه علامه طباطبایی تهران

سیداردشیر جلیلی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مخابرات، موسسه آموزش عالی سردار جنگل رشت

رسول عسگری

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

روستای سوباتان که در شهرستان تالش واقع است با موقعیت منحصر به فردی که به لحاظ جغرافیایی و آب و هوایی دارد و همچنین به لحاظ تنوع محیط طبیعی و بکر بودن آنها و چشم انداز های بسیار زیبا و متنوع جغرافیایی و وجود جاذبه هی متنوع نظیر آبشارها ، تنگه ها و رودخانه ها، کوه ها و جنگل و پوشش گیاهی و آداب و رسوم محلی و غذا های محلی در فهرست چند روستای بارز گردشگری استان گیلان قرار دارد و از پتانسیل بالایی برای توسعه بوم گردی برخوردار است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی است و از حیث ماهیت و روش، جزء تحقیقات توصیفی پیمایشی می باشد. در این مطالعه برای تکمیل مبانی نظری تحقیق از منابع کتابخانه ای و اینترنتی استفاده گردید و با استفاده از مطالعات میدانی و تعیین نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدید ها به شیوه ی مدل SWOT به بررسی و ارزیابی پتانسیل ها و قابلیت های جاذبه های بوم گردی این روستا پرداخته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر این واقعیت می باشد که روستای سوباتان به دلیل دارا بودن جاذبه های متنوع طبیعی و فرهنگی می تواند به یکی از قطب های بوم گردی استان و در سطح وسیعتر، کشور تبدیل گردد. این امر در صورتی محقق خواهد گردید که موانع اساسی توسعه بوم گردی روستای سوباتان که از مهمترین آنها می توان به نبود راههای ارتباطی مناسب ، نبود امکانات اقامتی خدماتی و رفاهی و همچنین ایجاد و توسعه زیر ساخت هایی همچون آب لوله کشی، برق و مخابرات و تبلیغات اشاره کرد، مرتفع گردد

کلیدواژه ها

سوباتان، جاذبه ها، بوم گردی، مدل SWOT، راهکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.