مطالعه زیست شناسی قورباغه مردابی (Rana ridibunda) در شهرستان الشتر استان لرستان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی زیست شناسی و علوم زیست محیطی
- کد COI اختصاصی: IRZIST01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1179
نویسندگان
دانشگاه شهید چمران اهواز، بخش زیست شناسی
استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده علوم
دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز- دانشکده علوم- نویسنده مسئول، دانشجوی کارشناسی ارشد بیوسیستماتیک جانوری
چکیده
با توجه به نقش مهم دوزیستان و از جمله دوزیستان بی دم در اکوسیستم های طبیعی به ویژه تالاب ها یکی از روش های تشخیص سلامت اکوسیستم های تالابی مطالعه این گونه های زنده به عنوان شاخص های زیستی می باشد. چنانچه در تالاب ها جمعیت مطلوبی از دوزیستان حضور داشته باشد، شبکه های غذایی جریان دائمی خواهند داشت. در این مطالعه تالاب آب شیرین آهنگران در منقه الشتر به عنوان یک اکوسیستم ایده آل برای حضور دوزیستان مورد توجه قرار گرفت. از میان تنوع زیستی دوزیستان بی دم منطقه مذکور بر اساس مشاهدات میدانی قورباغه مردابی (Rana ridibunda) به عنوان گونه غالب انتخاب و سپس زیست شناسی این مهره دار مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد در فصل و ایستگاه مورد مطالعه فراوانی نسبی جنسی (F:M) در سطح جمعیت فوق به نفع نرها و به میزان (17/85: 82/15) بود. همچنین در ریخت سنجی برخی صفات شاخص ها و مقایسه نتایج مشخص شده که از نظر صفات وزن کل (W)، طول ساق (T) و طول پا (L.F) بین دو جنس اختلاف معنی داری مشاهده شد. محاسبه شاخص گنادی (GSI) در نمونه های نر انجام شد. میانگین شاخص گنادی 2/46% بود. همچنین محاسبه میزان همآوری (F) در ماده های بالغ نشان داد که میانگین هماوری برابر با 771±1885 بود.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.