بررسی تاثیر نحوه اتصال ژاکت بتنی بر بهبود ظرفیت باربری ستون های بتنی مسلح

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا میرجلیلی

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

مجتبی دهقانی

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

حمیدرضا امیری

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

آسیب ها و عوامل گوناگونی چون خوردگی آرماتورها و پوسته شدن بتن، کیفیت نامناسب بتن (که منجر به کاهش مقاومت بتن می گردد) وضعف در محاسبات باعث می شوند که عملکرد سازه ای اعضای بتن مسلح با گذشت زمان کاهش یابد. عملکرد سازه ای اعضای بتن مسلحآسیب دیده را می توان با راهکارهای مناسبی تا سطح عملکرد اولیه آنها بازیابی کرد و یا حتی تا سطحی فراتر از آن مقاوم سازی نمود. اتکاءسازه به ستون و نقش اساسی آن در پایداری سازه باعث تمرکز اغلب برنامه های مقاوم سازی در این عضو سازه ای شده است. یکی ازمتداول ترین روش های مقاوم سازی ستون های بتن مسلح، تکنیک روکش کردن (ژاکتینگ) می باشد. بر حسب نوع مصالح مصرف شده درروکش، سه روش می توان متصور بود که عبارتند از: روکش بتنی مسلح، روکش فولادی، روکش FRP روکش بتنی چه در ایران و چه درسایر کشورها، همواره به عنوان یکی از اصلی ترین روش های مقاوم سازی ستون ها به شمار می رود. در این تحقیق تاثیر نوع روکش و نحوهاتصال آن مورد بررسی قرار می گیرد و اتصال روکش بتنی با سه روش بررسی و نحوه اتصال بین هسته بتنی و روکش مقایسه می گردد.نتایج نشان می دهد روکش بتنی بدون تمهیدات خاص برای اتصال بتن جدید و قدیم از کارایی چندانی در باربری برخوردار نمی باشد درصورتی که روکش بتنی با کاشت میلگرد یا اتصال با میلگرد خمیده تاثیر قابل توجهی در افزایش باربری و تامین پیوستگی ستون تقویت شده دارد.

کلیدواژه ها

روکش بتنی مسلح، ستون بتنی مسلح، میلگرد خمیده، کاشت میلگرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.