مقایسه هزینه و زمان اجرای سازه ساختمان فولادی 4، 6 و 8 طبقه با پلان ثابت با سیستم های باربر جانبی متفاوت
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی سازه ایران
- کد COI اختصاصی: ISSEE01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1448
نویسندگان
عضو هیات علمی، دانشگاه علم و صنعت
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق
چکیده
با توجه به زلزله خیزی ایران، طراحی سیستم های باربر جانبی امری بسیار مهم است. تا کنون از نظر زمان ساخت و هزینه معیار خاصی برایانتخاب یک نوع سیستم باربر جانبی خاص مورد استفاده قرار نگرفته است و تنها بر اساس نوع معماری و عرف جامعه، یک سیستم انتخابشده است. هدف از انجام این تحقیق ارائه مقایسه ای از نظر زمان و هزینه برای انتخاب یک سیستم باربر جانبی، فارغ از محدودیت هایمعماری برای انتخاب سیستم باربر جانبی مناسب می باشد، بدین ترتیب که هزینه و زمان اجرای سیستم های «قاب خمشی در دو جهت» و«یک جهت قاب خمشی و یک جهت مهاربند ضربدری» در پلان های متقارن و متعارف برای ساختمان های چهار، شش و هشت طبقه فولادی و با مساحت های مختلف مورد مقایسه قرار گرفتند. در این تحقیق ابتدا مدلسازی نرم افزاری ساختمان های یاد شده با نرم افزار ETABS انجامگرفت و برای اینکه سازه های مورد مقایسه قرار گرفته از لحاظ رفتار سازه ای مشابه باشند سعی شد تا نسبت تنش تمام اعضا بین 0/7 تا 1/05 باشد. پس از آن متره و برآورد هزینه و زمان ساخت اسکلت ساختمان ها با استفاده از فهرست بهای ابنیه سال 93 انجام گرفت و بااستفاده از آنالیز فهرست بهای ابنیه، از لحاظ هزینه و زمان ساخت اسکلت به بررسی حالت های مختلف پرداخته شد. نتایج بررسی ها منجر بهارائه جداول و نمودارهایی برای ساختمان ها با زیربناهای مختلف و در تعداد طبقات متفاوت گردید. بر اساس بررسی انجام گرفته، به طورکلی هزینه اجرای اسکلت با سیستم دارای مهاربند کمتر از سیستم قاب خمشی بدست آمد در حالی که زمان اجرای اسکلت با سیستم دارایمهاربند بیشتر از سیستم قاب خمشی گردید.کلیدواژه ها
هزینه ساخت اسکلت فلزی، زمان اجرای اسکلت فلزی، مقایسه سیستم های باربر جانبی، قاب خمشی، مهاربندیمقالات مرتبط جدید
- مروری بر مزایا و کاربردهای سیمان LC۳
- بررسی تاثیر محتوای فرکانسی زلزله در پاسخهای دینامیکی سازه های بلندمرتبه با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- بررسی مقایسه رفتار دیوارهای برشی فولادی موجدار تک لایه و دوبل با اتصال بخشی به ستون با زاویه موج دار
- ارزیابی آزمایشگاهی خواص مکانیکی بتن خودمتراکم حاوی خاکستر پوسته برنج و خاکستر تفاله نیشکر توام
- ازیابی اثر افزودن نانو لوله های کربنی و نانوذرات رس بر استحکام قطاع پوسته کروی مرکب اپوکسی/الیاف شیشه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.