شناسایی و اولویت بندی موانع تولید و تحویل به موقع محصولات به مشتری در بخش تولید محصول (بررسی موردی: خط مونتاژ خودرو سراتو در شرکت سایپا)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی چشم انداز ۱۴۰۴ و پیشرفتهای تکنولوژیک علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: TAES01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا قاسم

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی دانشگاه تهران

عیسی روغنی ممقانی

کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی دانشگاه تهران

چکیده

امروزه وجود بازارهای رقابتی داخلی و خارجی سبب گردیده سازمان های تولیدی بر حفظ مشتری و جلب رضایت او تأکید نمایند تا با ادامه رقابت با رقبای مشابه خود، سهم بازار بیشتری به خود اختصاص دهند. از این رو عمل به تعهدات زمان تحویل کالا به مشتری از سوی شرکت تولید کننده بسیار حائز اهمیت بوده و در رضایت مشتری و حفظ سهم بازار نقش بسزایی دارد. عوامل مختلفی وجود دارد که منجر به تأخیر در تحویل به موقع محصول به مشتری می گردد، عوامل برون سازمانی و درون سازمانی یکی از عوامل مهم درون سازمانی که موجب بروز تأخیر در تحویل می گردد، کاهش نرخ تولید و عدم تحقق برنامه تولید به دلیل توقفات خط تولید و عدم تولید مستمر و بهنگام محصول می باشد. لذا در این تحقیق سعی شده است عواملی که منجر به توقف خط تولید می شود شناسایی شده و سپس مهمترین آنها استخراج و اولویت بندی گردد و برای این منظور خط مونتاژ خودروی سراتو در شرکت سایپا مورد مطالعه قرار گرفته است. در انتها نیز در خصوص راهکارهای پیشگیری و کاهش زمانهای توقف خط تولید بحث و بررسی و پیشنهاد ارائه شده است. روش تحقیق، در مرحله اول، رصد، ثبت و دسته بندی علل واقعی توقف خط تولید خودروی سراتو در سه ماه اخیر به روش مشاهده مستقیم و استفاده از سیستم اطلاعاتی ثبت توقفات تولید بوده و سپس در مرحله پایانی، رتبه بندی عوامل به روش تحلیل سلسله مراتبی با نظر نخبگان انجام شده است. بر اساس نتایج حاصل از تحقیق، عامل اصلی و مهم عدم تولید و تحویل به موقع محصول بر روی خط تولید کمبود و کسری قطعات ورودی به خط تولید می باشد و پس از آن عدم انطباق کیفی قطعات ورودی به خط تولید و توقف ماشین آلات خط تولید به ترتیب به عنوان مهمترین موانع تولید و تحویل به موقع محصولات به مشتری در بخش تولید محصول می باشند.

کلیدواژه ها

رضایت مشتری، تحویل به موقع محصول، نرخ تولید، توقفات خط تولید، تولید مستمر و بهنگام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.