پدیدار شناسی پادیاو ایرانی و نقش آن در معماری امروز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رخشانی نژاد

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

ملیکا سادات حسینی کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری علوم و تحقیقات سیستان و بلوچستان

چکیده

خانه های ایرانی میراث کهن آب و خاک ، نمود هنری این دو عنصر مقدس در مسکن و معبد ایرانیان بوده اند.جایگاه آب و نقش آن در زدودن تاریکی و ناپاکی ها در فرهنگ ایرانی اسلامی ما قابل تامل است، در خانه های ایرانی نیز با توجه بههمین فرهنگ غنی همواره نقش آب پر رنگ بوده است و بسیاری از ابنیه در پیوند با آب و در نتیجه ضرورت حضور آن بوده اند.پادیاو ایرانی نمود قابل ذکر پاکی و طهارت در خانه های ایرانی پیش کشی است به معماری جهان که امروزه جزئی از معماریکشور های اسپانیا،فرانسه، انگلیس، مراکش و.. است.پادیاو با همان ویژگی های منحصر به فرد خود پس از اسلام در پیش مساجد و زیارتگاه ها جایگاه وضوخانه را یافت. موضوع حظبصری و آرامش یافتن از آب و پاکی آن در شکل گیری فضا های خانه ایرانی همواره نقش اساسی داشته است.امروزه نیز میتوان با بازگرداندن پادیاو، این میراث کهن اسلامی به مسکن امروزی موجب گسترش تفکر شیعی و تقویت پاکی وآرامش در فرهنگ اسلامی خانواده های امروزی شد.

کلیدواژه ها

خانه ایرانی، پادیاو،طهارت و پاکی،مسکن امروزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.