تجربه مدیریتی ( برنامه ریزی و کمک در تأسیس تعاونی آبداران روستایی )

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC04_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدعلی خراجی

معاون برنامه ریزی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی

چکیده

آب یک ماده حیاتی است که زندگی همه موجودات زنده به آن بستگی دارد و در همه تاریخ با توجه به نوع زندگی عموماً انسانها به انحاه مختلف با آن درگیر بوده اند تا به امروز که برای استحصال، بهره برداری و کیفیت آن دستگاه عظیمی مثل شرکتهای آب و فاضلاب، متولی آن و به ساماندهی و زمینه سازی برای بهره برداری سالم و کنترلهای کمی و کیفی آب مشغول هستند . آب آشامیدنی در روستاها نیز با کمی تغی یرات، همان روند را طی کرده و در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در هر سال به کیفیت انجام کار افزوده شده است . از آغاز اجرای عملیات آبرسانی به روستاها که ادارات و نهادهای مختلفی عهده دار انجام آن بوده اند، متأسفانه هر یک از این نهادها متناسب با استانداردهای زمان خود و شرایطی که در آن زمان حاکم بوده و بدون در نظر داشتن آینده و با تکنولوژی همان زمان ، فقط سعی در انجام وظیفه ای داشته اند که به انها محول می شده است . بعد از چندین سال تلاشهای تأمین آب، به علت مجانی بودن خدمات و عدم مشارکت بهره برداران ، شبکه ها و تأسیسات آبرسانی با سرعت بسیار زیاد مستهلک شدند، بهم ین دلیل دولت پیشنهاد تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب روستایی را ارائه و به صورت قانون به تصویب رساند ه و ابلاغ کرد و این در حالی بود که عمر مفید تأسیسات آبرسانی اکثر روستاها پایان یافته و دچار استهلاک شدید شده بودند، در اوایل کار و حتی قبل از تشکیل شرکتهای آبفا ر، نیروهای اجرایی عمدتاً از ساکنین روستا بوده که توسط معتمدین یا شورای روستا انتخاب شده و از بابت کارهایی که انجام می دادند از محل آب بهایی که جمع آوری می شد دستمزد آنان پرداخت می گردید، و کار نگهداری شبکه و تأسیسات عمدتاً کار دوم این افراد بوده و شغل اصلی آ نان کشاورزی و دامداری و بعضاً وظایف آبداری را بدون هیچ چشم داشتی انجام می دادند، البته در پاره ای دیگر از روستاها معتمدین و شورای روستا، علاوه بر پرداخت دستمزد، آبداران را بیمه نیز می نمودند . پس از تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب روستایی در سال 1377 ، این شرکتها به صورت قانونی عهده دار وظایف مربوط به تأمین آب آشامیدنی ونگهداری وبهره برداری از تأسیسات آب آشامیدنی روستایی شدند

کلیدواژه ها

آبدار : آبدار به کسی اتلاق می شود که به عنوان کارگزار اجرایی در تعمیر، نگهداری و کلرزنی و بهره برداری از شبکه و تأسیسات آب آشامیدنی روستایی عمل می کند و در مقاله از این واژه یا آبداران استفاده شده است . آبفار : در مقاله به اختصار به جای شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی از این واژه استفاده شده است .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.