بررسی مقایسه ای عملکرد شاخص های اقلیمی درجهت طراحی خانه های مسکونی همسازبااقلیم مطالعات موردی شهراراک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT02_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی سیدیان

دکتری معماری، استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران، ایران

شیما صدف ساز

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پردیسان فریدونکنار

چکیده

مسکن به عنوان سرپناه انسان ، پیوندی مستقیم با اقلیم دارد ,امروزه سیستم ساختمان سازی متناسب با اقلیم و استفادهبهینه از منابع طبیعی موجود، در جهت حفظ شرایط آسایش حرارتی انسان مورد توجه قرار گرفته است.حال با بررسی شرایطآسایش حرارتی از طریق شاخص های اقلیمی راهکارهایی جهت طراحی خانه هایی همساز با اقلیم ارائه می نماییم تا دراین راستا بهبهینه سازی مصرف انرژی نیز دست یابیم. ازاین رو , آمار و اطلاعات ایستگاه سینوپتیک شهر اراک در یک دوره ی آماری 55 ساله(2010-1955 )از جمله دما ، بارندگی ، باد و رطوبت نسبی مورد استفاده قرار گرفته است. .در این تحقیق مشخص شد که آب و هوای شهر اراک خصوصیات اقلیمی فلات مرکزی ایران را داراست و زمستان ها سرد و مرطوب و تابستان ها گرم و خشک است .ماه های دی ، بهمن ، اسفند ، آبان وآذر خارج از محدوده ی آسایش بوده و سرما حاکم است و استفاده از وسایل گرمایی و سیستمهای مکانیکی حرارت زا الزامی است . ماه های فروردین ، اردیبهشت و مهر دارای شرایط آسایش و راحتی می باشند و ماه هایخرداد ، تیر ، مرداد و شهریور نیز گرم بوده و در روز شرایط آسایش وجود ندارد و باید از سیستم های تهویه کننده و سیستممکانیکی خنک کننده استفاده نمود . لذا می توان گفت که در نزدیک به 40 درصد از مواقع سال برای گرم کردن فضای داخلساختمان باید از گرمایش مکانیکی استفاده کرد و شرایط آسایش در حدود 25 درصد از مواقع سال برقرار است و در بقیه ی مواقعسال ( نزدیک به 35 درصد از مواقع سال ) هوا گرم بوده و باید از سرمایش مکانیکی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

اقلیم ، معماری ، شاخص آسایش ، شهر اراک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.