مرمت شهری برنامه ای برای فردا در کالبدهای دیروزی
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: نخستین همایش ملی استحکام بخشی ساختمانهای بنایی غیرمسلح و بناهای تاریخی
- کد COI اختصاصی: NCCHUNB01_39
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4314
نویسندگان
دکتری در برنامه ریزی شهری، عضوهیئت علمی دانشگاه شیراز ، رئیس شورای اسل
کارشناس ارشد شهرسازی ، مدیر دفتر مطالعات و برنامه ریزی بافتهای فرسوده
چکیده
مرمت شهری، شیوه ای برای بازگرداندن تعادل در کارکرد درونی سامانه شهری و به منظور تداوم بخشی به ارزشهای سکونتگاههای شهری مراد شده است. پس از جنگهای جه انی و آسیب جدی به ساختار شهری، مرمت با روشه ای گوناگون به کار گرفته شده است ، تا کنون مرمت در ایران بیشت ر متوجه بناهای تاریخی بوده است و با توجه معمارانه به بازسازی و حفاظت از نماهای میراثی و تزئینات داخلی شکل گرفته است . اما با رخ داد رشد شتابان در کلان شهرهای ایران تهدید بافتهای تاریخی و سکونت گاه های کهن روی کرد به احیاء بافتهای قدیمی و مرمت شهری نیز مو رد توجه قرار گرفت می توان عملکرد بازسازی بافت های قدیمی را به دو دسته اصلی متمایز نمود: -1 بازسازی فیزیکی و استحکام بخشی کالبدی و روان بخشی با هدف اصلاح محیط زندگی و عملکرد بین فضائی در بخش شهری مورد مرمت ، به نظر می رسد در ایران عمدتاً این نظریات به رویکر دهای معماری و تجدید ارزشهای بصری در تمامی نمای ساختمان های تاریخی و میراثی و فرهنگی منجر شده است. -2 ساماندهی فعالیتها و برنامه ریزی ساختاری ، با هدف ایجاد انگیزه های بازسازی ، و روان بخشی محیط سکونت گاهی همراه با مردم و اهالی و نهایتاً تحقق بهسازی کالبدی که بیشتر توسط شهرسازان وبرنامه ریزان مورد توجه قرار گرفته است. • به نظر می رسد،در ایران، روش اول تجربیات گوناگون ( و ناتمام ) به جای گذاشته و به نظر می رسد غالباً در تحصیل هدف اصلاح عملکردی و ساماندهی روابط بین فضائی بخش مورد بازسازی و سایر بخشهای شهری ناکام مانده است. • برنامه ریزی ساختاری،و دقت در روابط بین فضائی، رویکرد نوین مرمت شهری بوده و در حال شکل گیری است.مقاله پیش رو به بررسی چند و چون گزینه های طرح ساختاری در مرمت شهری و تجارب و نتایج بدست آمده می پردازد و چندین نمونه موردی مرمت شهری و شیوه های حفاظت و تداوم بخشی به عملکرد بافتهای قدیمی و ساماندهی روابط بین فضائی نواحی قدیمی شهر که مورد مرمت قرار دارند را با سایر بخشهای شهری می پردازد.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.