بررسی روشهای نوین تزریق در رسوبات آبرفتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس دانشجویی آسیب شناسی چالش های معدن – محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SCPMCE01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی حسینی

دانشجوی کارشناسی معدن، دانشگاه ارومیه، مرکز آموزش عالی شهید باکری

رامین ذوالفقاری

دانشجوی کارشناسی معدن، دانشگاه ارومیه، مرکز آموزش عالی شهید باکری

هادی اعتصامی

دانشجوی کارشناسی معدن، دانشگاه ارومیه، مرکز آموزش عالی شهید باکری

عبدالله الماسی

دانشجوی کارشناسی معدن، دانشگاه ارومیه، مرکز آموزش عالی شهید باکری

چکیده

ساخت سازه در زمینهای آبرفتی همواره با مشکلاتی از قبیل فرسایش درونی، نشست و جابهجایی بیش از اندازه سازه همراه بوده است. امروزه از تزریق به منظور کنترل نشست و بهسازی زمین استفاده میشود. درواقع عملیات تزریق روشی است، که در آن مخیوط دوغاب با اعمال فشار وارد درزه و شکاف سنگ یا خاک میشود. از طرفی دیگر تزریق در زمینهای آبرفتی به دلیل روانگرایی نهشتههای آبرفتی نیازمند دقت و تخصص بالایی می باشد. بدین منظور در اینمقاله روشهای نوین تزریق در رسوبات آبرفتی مورد مطالعه قرار گرفته است.این مقاله به بررسی دو تحقیق شامل مترو سئول و سد چپرآباد پرداخته است. مورد اول از رسوبات آبرفتی عبور کرده و از آنالیز المان محاود به منظورتعیین جابجایی زمین استفاده شده است. الگوی تزریق برای پایدارسازی بخش بالایی آن که در رسوبات آبرفتی واقعشده، سیستم SGR و LW و تزریق اورتان میباشد. در این مورد تزریق باعث کاهش چشمگیر نشست و نفوذپذیری زمین شده است. مورد دوم سد از نوع خاکی و با ارتفاع 44/5 متر ازپی می باشد ساختگاه این سد ازرسوبات ابرفتی با ضخامت ۰۶ متر تشکیل شده و تکیه گاههای آن روی سنگهای آهکی و شیستی پرکامبرین واینفراکامبرین قرارگرفته است. برای تعیین پتانسیل نشت آب از سنگ و تعیین نفوذپییری به ترتیب از آنالیز عددی و آزماایش های برجابهره گرفته و از تیوب مانشت به منظور تزریق در رسوبات آبرفتی استفاده شده است. مطالعات انجام شده برای این مورد نشان داد که استفاده از پرده تزریق مناسبترین روش آبندی پی آبرفتی سد میباشد

کلیدواژه ها

تزریق، رسوبات آبرفتی، الگوی تزریق LW ٬ الگوی تزریق SGR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.