مدیریت منابع انسانی در حوزه مدیریت کیفیت فراگیر

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRIMC04_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3999
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی - گرایش بازاریابی دانشگاه اصفها

چکیده

مدیریت منابع انسانی اصطلاح نسبتا جدیدی است که از نیمه دوم قرن بیستم مطرح گردیده است . هدف اساسی مدیریت منابع انسانی استفاده بهینه از منابع انسانی سازمان است . در واقع اهداف مدیریت منابع انسانی عبارتند از : جذب ، بهبود ، بهسازی ، برانگیختن و هدایت منابع انسانی مورد نیاز ، بسط و توسعه فرهنگ سازمانی و ایجاد تعهد در میان کارکنان ، ایجاد رابطه ای مناسب میان کارکنان و توسعه منابع انسانی و به کارگیری و استفاده بهینه از پتانسیل موجود کارکنان . بالطبع در این رویکرد افراد به عنوان مهمترین و کلیدی ترین نقش را برای مو فقیت یک سازمان ، ایفا می کنند . نظریه پردازان متابع انسانی معتقدند که فعالیتهای منابع انسانی نقش مهمی در ایجاد مزیت رقابتی برای سازمان از طریق در نظر گرفتن سرمایه سازمانی و انسانی به عنوان اهداف استراتژیک ، ایفا می کند . از سوی دیگر مدیریت کیفیت فراگیر فلسفه مدیریتی نوینی است که برای اولین بار توسط دمینگ و جوران مطرح شد . اصول اساسی مدیریت کیفیت فراگیر عبارتند از کار تیمی، بهبود مستمر ، مشارکت کارکنان و رضایت مشتری . تمرکز عمده مدیریت کیفیت فراگیر بر روی توجه به جنبه انسانی تولید است . مدیریت کیفیت فراگیر اگر همراه با یک تلاش منابع انسانی متناسب اجرا گردد ، توانایی بالقو ه ای برای بهبود سازمانی داراست . در این مقاله ا به رابطه میان این دو رویکرد مدیریت پرداخته شده است و عناصر مدیریت منا بع انسانی چون ارزیابی عملکرد، انتخاب ، آموزش و .. تحت رویکرد مدیریت کیفیت فراگیر و به منظور دست یافتن رویکردی جدید و اثر بخش تر نمودن آنها مورد بررسی قرار گرفته اند . این مطالعه نشان داد که TQM تغییرات برجسته ای را در محتوا و فرایند فعالیتهای مختلف مدیریت منابع انسانی بوجود می آورد .

کلیدواژه ها

مدیریت منابع انسانی ، مدیریت کیفیت فراگیر ، مشارکت ، کار تیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.