کاربرد کمپوست در کشاورزی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های نوین در کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: IDEHNOWIN01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا شفاعت

دانشجوی کارشناسی ارشدزراعت ، دانشگاه پیام نور ، کرج ، ایران

سیروس منصوری فر

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

مصرف بی رویه کودهای شیمیایی به منظور افزایش تولیدات کشاورزی به ویژه در بخش زراعی موجب بروز صدمات زیست محیطی و اختلال در حاصلخیزی خاک می شود . افزایش یونهای نیترات و نیتریت در خاک و آبهای جاری و زیرزمینی ، سفت و قلیایی شدن خاک و کاهش حاصلخیزی آن ، طغیان علفهای هرز ، آفات و بیماریهای گیاهی ، کاهش مزه و بوی طبیعی میوه ها از پیامدهای عدم توجه به آثار مخرب کاربد نامحدود این دسته از کودهاست . استفاده از کودهای سبز و کودهای آلی یکی از راههای مؤثر در اصلاح و افزایش حاصلخیزی خاک است . مواد مورد استفاده شده جهت تولید کمپوست کود حیوانی بقایای گیاهی و فعال کننده می باشد که فرآیند تولید آن 18 روز طول می کشد. بر اثر تهیه و مصرف کمپوست غنی شده گیاهی ، افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصول و نیز افزایش کیفیت خاک شاهد خواهیم بود.

کلیدواژه ها

حاصلخیزی ، کمپوست ، کود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.