برآورد رابطه بزرگای زمین لرزه با استفاده از مدت دوام امواج کدا در پهنه زاگرس و نقش آن در تحلیل خطر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF02_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

حبیب رحیمی

استادیار، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

مهدی رضاپور

دانشیار، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

چکیده

در این مطالعه رابطه بزرگای زمین لرزه با استفاده از مدت دوام امواج کدا در منطقه زاگرس تخمین زده شد. منطقه زاگرس لرزه خیزترین منطقه کشور محسوب میشود همچنین وجود گسل های متعدد در این منطقه نیاز به داشتن کاتالوگ کاملی که شامل بزرگی MD باشد را ضروری میکند. داشتن بزرگی دقیق زمین لرزه متهرین و اولین گام در تحلیل خطر منطقه محسوب میشود. در این تحقیق برآنیم تا رابطه کلی بزرگی مدت دوام که از معادله زیر تبعیت می کند را بدست آوریم: R.MD=a+b×log10τ+c×R فاصله رومرکز، τ مدت دوام امواج کدا میباشد. یک رگرسیون سه بعدی از مدت دوام ،فاصله و بزرگای محلی گرفته و ضرایب a ، b و c را بدست می آوریم. برای فاصله کمتر از 200 کیلومتر رابطه MD=-8.065 + (4.571)× log10 τ + (0.0184)×R را بدست آوردیم.

کلیدواژه ها

مدت دوام ، امواج کدا ، تخمین بزرگی ، برآورد رابطه بزرگا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.