اندازه گیری فشار داخل عروقی با FFR

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF02_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2027
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم عقبائی

فارغ التحصیل رشته مهندسی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیراداره تدارکات مرکز آموزشی ، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی

چکیده

از مهمترین بیماری ها کشور بیماری ها ی قلبی و عروقی است .از مراحل تشخیص و درمانی آنژیوگرافی و درصورت گرفتگی رگ استفاده از بالون و استنت گذاری میباشد .در مرحله قبل از استنت گذاری و برای امر درمانی مناسب ، تعیین میزان گرفتگی عروق بسیار مهم است.ازجمله دستگاه هایی که کمک کننده می باشد FFR یا Reserve Fractional Flow یا ذخیره جریان کسری است. روش بررسی:دراین مقاله سعی سعی شده با جستجو در پایگاه های علمی به مرور و بررسی نتایج حاصله درخصوص FFR وموارد مرتبط بپردازد. نتیجه گیری :علیرغم کاربردهای بالینی FFR (اندازه گیری فشار داخل عروقی ، ارزیابی موفقیت مداخله ای قبل و بعد از درمان ،اریابی همودینامیک ، ارائه دهنده اطلاعات تشخیصی اضافی به عنوان یک مکمل جهت درمان مداخله ای مانند آنژیوپلاستی با بالون و یا atherectomy) ، اندازه گیری فشار خوت در عروق محیطی و کرونری) واینکه مطالعات نشان میدهد FFR در 30 تقریبا درصد منجر به درمان داروئی و عدم انجام مداخله تهاجمی و کاهش هزینه های مربوطه گردیده است لیکن طی مطالعه صورت پذیرفته نشان میدهد تنها در کمتر از 10 درصد از موارد PCI در ایالات متحده استفاده می شود همچنین طی بررسی بعمل آمده بین آوریل 2009 و سپتامبر سال 2010 بر ای 61.874 مداخلات کرونری تنگی عروق کرونر ، بطور میانگین نشان میدهد، FFR تنها در 6.1 درصد از بیماران استفاده شد. همین مطالعه نشان داد سونوگرافی داخل عروقی (IVUS) . استفاده از نرخ 20,3 درصد است. بیشتر متخصصان قلب قریب 73.6 درصد از این بیماران را با آنژیوگرافی ارزیابی نموده اند. بررسی ها نشان داد علت عدم تمایل به استفاده از FFR هزینه بر بودن اولیه کتترمربوطه و استفاده از آدنوزین بوده است.

کلیدواژه ها

FFR ، آنژیوگرافی ، انسداد عروق ، آیووسپ ، IVUS

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.