بررسی تأثیر روش خارج سازی سورفکتانت بر ویژگیهای مزوحفرات در سنتز هیدروکسی- آپاتیت مزومتخلخل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری فناوریهای نوین ایران با هدف دستیابی به توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF02_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره سادات محسنی صالحی منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش سرامیک دانشگاه تربیت مدرس

نگار عباسی اول

دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال دانشگاه صنعتی اصفهان

جعفر جواد پور

استاد گروه سرامیک دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

مزو متخلخل با استفاده از بلوک کوپلیمر (Ca10(PO4)6(OH)2 Ha) در پژوهش حاضر، هیدروکسی آپاتیت غیریونی P123 به عنوان قالب، سنتز گردید. دو گروه نمونه Hap به روش رسوب گیری تر سنتز گردید که در یک گروه نمونه، خارج سازی قالب به وسیله کلسیناسیون انجام شد و در گروه نمونه دیگر، قالب با مشخصه یابی شد. مشخص FE-XRD-BET-BJH-SEM استفاده از شستشو خارج گردید و با استفاده از گردید کلسیناسیون منجر به فروریختن ساختار مزو شده و در نتیجه میانگین حفرات با اندازه 99nm (خارج از محدوده مزو) بدست آمد. اما شستشو با استفاده از حلال مناسب (آب)، منجر به خروج قابل قبول از نمونه گردید و در نتیجه میانگین حفرات 31nm بدست آمد. هم چنین مشخص گردید کلسیناسیون منجر به کاهش اندازه سطح ویژه از 70m2/g به 24m2/g می شود آناتلیز XRD وجود فاز هیدروکسی آپاتیت هگزاگونال را تأیید نمود. با استفاده ازFE-SEM مشاهده گردید که نانو ذرات هیدروکسی آپاتیت بدست آمده، دارای مورفولوژی سیلندری شکل و قطر 31nm هستند.

کلیدواژه ها

هیدروکسی آپاتیت ، مزومتخلخل ، رسوب گیری تر ، قالب ، کلسیناسیوى

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.