اثر روش های مختلف استخراج بر خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره و اسانس اسفناج

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF01_488
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1048
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا میانجی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی خزر محمودآباد مازندران، ایران،

رضا اسماعیل زاده کناری

استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، ساری، ایران

چکیده

امروزه کاربرد آنتی اکسیدان های سنتزی برای به تاخیر انداختن فساد اکسیداتیو، با وجود داشتن کارایی بالا، به دلیل سمی بودن وسرطان زایی، زیر سوال قرار گرفته اند. بنابر این توجه محققان برای یافتن آنتی اکسیدان هایی با منشا طبیعی معطوف شده است. هدف این پژوهش بررسی روشهای مختلف استخراج عصاره حلال اتانول- آب 05 %، آب زیر بحرانی، اولتراسونیک و حلال اتانول-آب 05 % و استخراج اسانس)دی اکسید کربن فوق بحرانی، کلونجر( بر روی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره و اسانس اسفناج است. فعالیت آنتی اکسیدانی هر عصاره و اسانس با استفاده از تکنیک های 2 و 2 دی فنیل - 1- پیکریل هیدرازیل بر مبنای درصد مهارتولید رادیکال آزاد و سیستم بتاکاروتن- لینولئیک اسید با روش اسپکتروفتومتری تعیین گردید، و در انتها شاخص پایداری اکسیداتیو توسط دستگاه رنسیمت تعیین شد. بیشترین مقدار ترکیبات فنولی کل با مقدار mg/kg 025025 معادل اسید گالیک و بیشترین مقدار توکوفرول کل با مقدار mg/kg 140011 بر حسب شاخص آلفاتوکوفرول در عصاره بدست آمده با روش اولتراسونیک وحلال اتانول- آب 05 % مشاهده شد. درتمامی آزمایش های آنتی اکسیدانی تیمار اولتراسونیک و حلال)اتانول- آب 05 % بیشترینمیزان فعالیت آنتی اکسیدانی را دارا بود و با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ اختلاف معناداری را داشت. با توجه به نتایج مطالعه فوق می توان عصاره اسفناج استخراج شده با روش اولتراسونیک و حلال اتانول- آب 05 % را جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی در صنایع غذایی نمود .

کلیدواژه ها

استخراج آنتی اکسیدان، آنتی اکسیدان طبیعی، عصاره اسفناج، اسانس اسفناج ،روشTBHQ, DDPH

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.