بررسی امکان ارزیابی توان تولیدی راش شرقی با استفاده از تکنیکهای کریجینگ و IDW

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF01_296
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احدی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، جنگلداری،گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

سیدجلیل علوی

استادیار، جنگلداری، گروه جنگلداری،دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

سیدمحسن حسینی

استاد، جنگلداری، گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

ارزیابی توان تولید رویشگاههای جنگلی مقوله بسیار مهمی در مطالعات جنگلداری در دنیا میباشد که در کشور ما کمتر به آن توجه شده است و آن عبارت است از ارائه شاخصی که پتانسیل رویشگاه را در ایفای نقشهای مختلف جنگل همانند تولید چوب، ترسیب کربن، حفظ خاک، کنترل سیلاب، حفظ تنوع زیستی و تأمین آب نشان میدهد . با توجه به گستردگی سطح جنگلهای شمال کشور و کوهستانی بودن عرصهها که گاهی اوقات دسترسی به آن را با مشکل مواجه مینماید، امکان صرف زمان و هزینه زیاد و آماربرداریصددرصد برای تهیه نقشههای دقیق و صحیح وجود ندارد. از این رو نیاز به روشهایی احساس میشود که بتواند به راحتی سطحوسیعی از مناطق را پایش کرده و روند تغییرات را مورد بررسی قرار دهد. امروزه با پیشرفت علوم، استفاده از فناوریهای جدید نقش مهمی در مدیریت منابع جنگلی دارد. این فناوریها اغلب موجب کاهش هزینه و افزایش دقت و سرعت در انجام پروژهها میگردد.اهمیت جنگلهای خزری از نظر تجاری و زیستمحیطی و به خصوص گونه راش که یکی از فراوان ترین و اقتصادی ترین گونههای پهن-برگ در این جنگلها میباشد، ایجاب میکند که همواره اطلاعات کمی و کیفی دقیقی از آنها تهیه و تغییرات مربوط به آنها بررسی گردد. هدف از پژوهش حاضر، معرفی نحوه تهیه نقشه توان تولید رویشگاه راش شرقی با استفاده از تکنیک درونیابی وزندهی معکوس فاصله و کریجینگ در یک جنگل آمیخته و ناهمسال راش میباشد

کلیدواژه ها

درونیابی، راش، توان تولید، کریجینگ، IDW

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.