بررسی تطبیقی مفهوم محرمیت در خانه های سنتی خوزستان مطالعه موردی اهواز و شوشتر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا بیگدلی

دانشجو کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر، ایران

بهزاد وثیق

استادیار، دکتری معماری، گروه معماری، واحد دزفول، دانشگاه صنعتی جندی شاپور، دزفول، ایران

چکیده

با نگاه به معماری سنتی ایران پی می بریم افراد اعتقادات خود را در ساختمان ها به کار می گرفتند. یکی از ویژگی های اصلی دربناهای سنتی ایران وجود عنصر محرمیت می باشد. محرمیت عنصری است برای احساس آرامش افراد ساکن در خانه .در این مقاله تلاش بر آن است که محرمیت را در خانه های سنتی خوزستان مورد بررسی قرارداد. جهت بررسی این موضوع خانه های معین تجار، ماپار ،دادرس، فتحی، امین زاده ، رضوان ، مستوفی و مرعشی دراهواز و شوشتر به عنوان نمونه شاهد مورد توجه قرار گرفته است. تحقیق از نوع کتابخانه ای - میدانی است و گردآوری داده ها توسط سیاهه ی وارسی است که شامل عناصر اصلی محرمیت و مولفه های آن می باشد.نتایج پژوهش نشان می دهد که در مناطقی مانند خوزستان که دارای اقلیم گرم و نیمه مرطوب هستند، درونگرایی در خانه ها رعایت میشده و در تمام خانه ها از کوبه بر در ورودی استفاده می شد؛ در صورتیکه بقیه عناصر در خانه ها به طور کامل رعایت نمی شده است. خانه موستوفی بیشترین و خانه فتحی کمترین تعداد عناصر را مورد لحاظ قرار داده اند.

کلیدواژه ها

محرمیت ، خانه های سنتی ، خوزستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.