اندازه گیری تاخیر در تقاطع رمپهای ورودی با آزادراه به کمک نئوری صف و مقایسه آن با نتایج بدست آمده از شبیه سازی توسط نرم افزار "Corsim"

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک ایران
  • کد COI اختصاصی: TTC08_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پدرام زهره وند

دانش اموخته کارشناسی ارشد رشته راه و ترابری دانشگاه علم و صنعت ایران

علی منصورخاکی

دانشیار دانشکده عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

راهبندانها و صف های ترافیکی از جمله اتفاقات شایع در قطهات اتصال رمپها با آزاد راه ها بخصوص در ساعات اوج ترافیک می باشند که باعث هدر رفتن وقت و سرمایه قابل توجهی می گردند. این مقاله سعی دارد با استفاده از تئوری صف اتفاقی جریان ترافیکی را در مناطق اتصال رمپهای ورودی به آزادراهها در حالتی که جریان زیر اشباع می باشد مدلسای نماید که حاصل این مدلسازی معرفی روابطی برای محاسبه میزان متوسط تاخیر و متوسط تعداد وسایل نقلیه درحال حرکت در صفهای ایجاد شده در تقاطعات مورد نظر می باشد. با توجه به اینکه جریان ترافیکی در قطعات اتصال رمپها با آزاد راهها دارای ماهیت کاملا تصادفی و اتفاقی می باشد، مخصوصا زمانی که سرعت متوسط جریان نزدیک سرعت جریان آزاد می باشد وتوقف کانل در حین حرکت وسایل نقلیه رخ نمی دهد، روش و راهکار مورد استفاده باید بر اساس فرایندهای تصادفی استوار باشد. لذا برای ارائه روابطی با این خصوصیات، جریان ترافیکی در این قطعات را به کمک نرم افزار شبیه ساز CorSim مورد شبیه سازی قرار دادیم و نتایج حاصل از هر دو روش را برای حالات مختلف جریانهای ترافیکی و طولهای خط افزایش سرعت مورد مقایسه قرار دادیم. مقایسه آماری نتایج نشان میدهد که در تقاطعاتی با طول خط افزایش سرعت بین 70 الی 200 متر تاخیرهای محاسبه شده به کمک تئوری صف اتفاقی مشابه تاخیرهای حاصل از شبیه سازی می باشند.

کلیدواژه ها

مهندسی ترافیک ، تاخیر ، تقاطع رمپهای ورودی با آزاد راه ، تئوری صف ، مدلهای شبیه سازی ترافیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.