NFC، روشی نوین در پرداخت مبتنی بر تلفن همراه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB01_436
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه بهشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

از سالهای گذشته تا به امروز روش های مختلفی برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات وجود داشته است. روش های مختلف همگامبا رشد فناوری به مرور زمان تکامل یافته و باگسترش دسترسی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات کانالهای جدیدی برایخرید و فروش محصولات ایجاد شده است. از سویی دیگرضریب نفوذ استفاده از موبایل و تلفن همراه به قدری است که امروزهتلفن همراه به یک وسیله کارآمد، جهت انجام امور روزانه افراد تبدیل شده است . فراگیری و در دسترس بودن تلفن همراه بهصورت مستقل از مکان و امکان تبادل صوت و دیتا در شبکه، از جمله ویژگی هایی است که تلفن همراه را به ابزاری مناسب جهتانجام امور مختلف از قبیل پرداخت وجوه مناسب ساخته است. یکی از شاخه های پرداخت الکترونیک، پرداخت سیار می باشد کهراحتی و فراگیری از جمله مزایای آن می باشد. در پرداخت سیار، از موبایل به جای پول نقد یا کارت اعتباری استفاده شده در نتیجهاین سرویس، کاربران تلفن همراه را قادر می سازد تا از طریق گوشی به آسانی نسبت به انجام تراکنش پرداخت اقدام نمایند.درسالهای اخیر فناوری NFCکه یک روش استاندارد بیسیم برای ارتباط دستگاه های الکترونیکی در فواصل نزدیک می باشد، توسط مؤسسات مالی، شرکتهای ارائه دهنده سرویسهای پرداخت، تولیدکنندگان سیم کارت، اپراتورها و تولیدکنندگان گوشی همراه جهتپیاده سازی سرویسهای پرداخت الکترونیکی مورد استفاده قرارگرفته و به دلیل سهولت استفاده از این تکنولوژی زمینه ایجاد کسب وکار نوینی را برای موسسات مالی ، تولید کنندگان گوشی موبایل و اپراتورهای تلفن همراه ایجاد کرده است. همچنین طبق گزارشمرکز تحقیقاتی Strategy Analytics تا سال 2020 پرداخت های مبتنی بر NFC متجاوز از 130 بیلیون دلار در دنیا خواهد شد. دراین مقاله فناوری NFC و روش های استفاده از آن، امنیت و چشم انداز این فناوری بررسی شده است.

کلیدواژه ها

؛NFC، پرداخت الکترونیک، ، پرداخت سیار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.