تاثیر برنامه های جانشین پروری بر مسیر پیشرفت شغلی کارکنان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حسابداری، مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت نیروی انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق

چکیده

امروزه وضع موجود سازمانها نشان از کمبود نیروهای مدیریتی و افزایش نیاز آنها به مدیران به مراتب خلاق و هوشمند ،مستعدوماهر ، شایسته و توانمند و پویاتر از مدیران امروزی ، در سالهای آینده دارد کما اینکه تربیت مدیران آینده یکی از مهمترینراهکارهای توسعه سازمانهاست. از این طریق، اهدافی نظیر شایسته سالاری، ایجاد انگیزه برای رشد و بقاء، ایجاد انگیزه برایماندگاری کارکنان وکارشناسان در سازمانها و ایجاد محیط رقابتی سالم در فضای سازمان باید به صورت همزمان و همسو با هم دنبالشود.حقیقت این است که شناسایی و بهرهگیری از مدیران شایسته، یکی از اساسی ترین چالشهای پیش روی سازمانها برای عبور ازشرایط دشوار فردا است. به همین منظور، بسیاری از سازمانهای آینده نگر ، به دنبال طراحی برنامه های راهبردی و عملیاتی جانشینپروری و استفاده بهینه از تکنیک هاو راهبردهای طراحی یا بهبود مسیر پیشرفت شغلی واثربخشی شرایط کارکنان سازمانها برایبرآورد و تامین نیازمندیهای آینده خوددر این زمینه هستند . بدیهی است اجرای این برنامه ها مستلزم استفاده از فنون وتکنیک هاییاست که بتوانند به ارزیابی درست قابلیت های مورد نظرو تامین جایگزین مناسب مدیران سازمانها را کمک نماید. بنابر این درطراحیوبهبود مسیر پیشرفت شغلی به منظو ر انتخاب افراد واجد شرایط برای تصدی مناصب مدیریتی می توان از تجربههای مدیران توانمندحاضر در زمینه هایی، مانند طراحی و تدوین قابلیت ها ، شناسایی استعدادهای درون و برون سازمانی و انجام ارزیابی ها و... کارکنانموجودبهره جست و از این راه موفقیت سازمان را برای عبور از دشواری های پیش رو بیمه کرد. دراین نوشتار تلاش می شود پسازطرح پیشینه ،تعاریف ،مراحل اجرایی و مدل های جانشین پروری تاثیر آن را بر مسیر پیشرفت شغلی بررسی کنیم.

کلیدواژه ها

جانشین پروری ، مسیر پیشرفت شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.