بررسی مردم شناختی عوامل موثر بر گردشگری در توسعه ی پایدار روستایی نمونه موردی روستای قلعه زنجیر شهرستان دالاهو کرمانشاه

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TGES03_155

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

چکیده مقاله:

بحث مطالعات در زمینه گردشگری همواره از جایگاه ارزشمند و ویژهای برخوردار است. امروز گردشگری فراتر از بحث تفریح،سرگرمی و گشت و گذار رفته و به صنعتی عظیم و ارزشمند تبدیل شده است. گردشگری روستایی در زمینههای متعدد میتواند یاریگر اقتصاد محلی و ملی باشد. بحث گردشگری بومی، معمولا دیدن مردم بومی مانند گروههای قبیلهای یا اقلیتهای قومی است. گردشگری روستایی به توصیف اشکالی از گردشگری میپردازد که در نواحی روستایی صورت میپذیرند. در این نوع گردشگری، فرهنگ محلی، سنن، صنایع دستی، فعالیتها و تجارب در یک محیط بکر روستایی نمایش داده میشوند. این گردشگری ممکن است در مناطقی روستایی و معمولا کوهستانی و بکر صورت پذیرد. روستای قلعه زنجیر مکانی بکر و سرسبز است که گردشگر با دیدن این مکان به وجد میآید. در سالهای اخیر، گردشگران به فرهنگ، سنن و سبک زندگی مردمان بومی علاقه- مندتر شدهاند. گردشگران، حتی بدون ارتباط رو در رو با بومیان، مشتاقند تا هنرها و صنایع آنان را به عنوان سوغات بخرند و ازنمایشها و اجراهای فرهنگی بومیان که به نظر میرسد بخشی جدایی ناپذیر از تجربهشان است، لذت ببرند. بیشترین اهمیت گردشگری از این جهت است که میتواند به کشف برخی از آداب و رسوم اجتماعی و فرهنگی که ناشناخته مانده است، بپردازد و برایشان موارد مدیریتی صحیح و معقول به کار گرفته شود. این پژوهش در قالب یک کاری میدانی صورت گرفته است و هدف از انجام آن معرفی منطقه بکر و خوش آب و هوای قلعه زنجیر شهرستان دالاهو میباشد. این گزارش میتواند به پژوهشگران حوزه گردشگری و میراث فرهنگی در شناسایی مناطق هدف گردشگری کشور کمکی هرچند اندک کرده باشد. با توجه به مطالعات اولیه به صورت میدانی در این روستا به موارد چشمگیری در ارتباط با گردشگری روستایی دست پیدا کردیم.

نویسندگان

مهدی فتاحی دارنی

کارشناسی ارشد مردم شناسی ،بخش مردم شناسی پایگاه میراث جهانی بیستون و مدیر گروه رشته گردشگری مرکز علمی کاربردی میراث بیستون

فرزانه گرامی

کارشناس ارشد هوش مصنوعی کارشناس پایگاه میراث جهانی پاسارگاد

مهرداد مرادی

کارشناس ارشد عکاسی دانشگاه تهران و مدیر گروه رشته گرافیک مرکز علمی کاربردی میراث بیستون

غضنفر علیکرمی

کارشناسی ارشد پژوهش هنر و مدیر گروه رشته صنایع دستی مرکز علمی کاربردی میراث بیستون

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کاظمی، مهدی، 1385، مدیریت گردشگری، چاپ اول1385، انتشارات سمت. بررسی ...
  • نمایش کامل مراجع