عنصر آرامش بخشی در معماری ایرانی اسلامی مورد مطالعه: گنبد کبود تبریز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF01_432
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا اخوان بی طرف

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مینا جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

انسان بطور طبیعی در طول زندگی در اثر نگرانی ها، اضطراب ها، نارامی ها دنیای جدید، بیش از پیش احساس امنیت و آرامش نیازمند بوده، همچنان در پی یافتن راه های جدید برای رسیدن به آرامش است. در معماری امروز، به دلیل عدم توجه به تاثیرات مستقیم محیط بر روان انسان، ساخت و سازها به صورت یکسان وماشینی صورت گرفته و بسیاری از عناصر طبیعی در طراحی مورد بی توجهی قرار گرفته است ایناتفاق مشکلات روحی، افسردگی ها و عدم تعلق خاطر استفاده کنندگان را به همراه داشته است. معماری سنتی ایرانی می تواند مورد بررسی قرار بگیرد، و با شناسایی عوامل موثر در اجاد آرامش بخشی در این فضاها به عنوان الگویی برای ساخت فضاهای جدید بکار رود. در این مقالهسعی بر این است که از طریق روش بنیادی نظری و با استفاده از اسناد کتابخانه ای، مولفه های آرامش بخش در معماری شناسایی گردد و با -فرض بر تاثیرات مثبت عوامل طبیعی، آرامش بخشی معماری سنتی ایرانی با نمونه مورد مطالعه گنبد کبود مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

انسان ، فضا ، آرامش ، نور ، رنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.