تحلیل و مدل سازی تاثیر ضخامت میان قاب های مرکب و قاب خالی به روش المان محدود

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF01_420
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسلامی

کارشناس ارشد مهندسی عمران سازه،

خانلار مشاری

کارشناس ارشد مهندسی عمران آب،

چکیده

در اکثر ساختمان های با تعداد طبقات کم ومتوسط بعد از قاببندی و اجرای تیر وستونهای ساختمان ، فضای خالی بین قابها را در جاهایی که لازم است ) در قسمت هایی از اطراف و داخل ساختمان با مصالح پرکننده نظیر آجرفشاری ، بلوک سیمانی و در بعضی موارد با دیوارهای بتنی رر میکنند که این عناصر را میانقاب یا ررکننده مینامند و به کل مجموعه قابهای میانپر یا قاب های مرکب گفته میشود . اگر بتوان از میانقاب ها که در اکثر موارد جزء لاینفک یکساختمان میباشند در باربری نیروهای جانبی استفاده کرد ، علاوه بر صرفهجویی اقتصادی در ساختمان از خطرات ناشی از وارد نکردن این عناصر در محاسبات به مقدار زیادی کاسته خواهد شد . در این تحقیق یک قاب مرکب یک طبقه با میانقابهایی با ضخامتهای متفاوت10و20و30 سانتیمتری وهمچنین یک قاب خالی مدل سازی و توسط نرم افزار ANSYS 9.0 تحلیل گردید تا اثر ضخامت میانقاب بر روی قاب مورد مطالعه قرار بگیرد. طبق تحلیل های انجام گرفته مشاهده گردید که با کاهش ضخامت میانقاب مقاومت نهایی سازه کاهش و برعکس شکل پذیری آن افزایش می یابد نتایج این مدل ها و تحلیل های آنها نشان میدهد که اولین ترکهای ایجاد شده در میانقاب ها بصورت قطری بوده و از نوع ترکهای کششی میباشند و از مرکز میانقاب شروع شده و به کنج های دیگر کشیده میشوند . با افزایش بیشتر بار کنج های فشاری خرد شده و بلافاصله سازه به مقاومت نهایی خودش میرسد

کلیدواژه ها

ترکها ، شکل رذیری ، میان قاب ها ، نرم افزار ANSYS 9.0

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.