تاثیر نورطبیعی درفضاهای معماری و آرامش روانی افراد
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF01_216
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 933
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اراک ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اراک ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اراک ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اراک ایران
چکیده
امروز بار دیگر، خورشید به مثابه منبعی لایزال، پاک، بی هزینه و هماهنگ با کلیه جنبه های زیست محیطی و روان شناختی انسان مورد توجه قرار گرفته است و استفاده روز افزون از آن در ساختمان ها، در دهه های اخیر مویدا این نظر است. معماری و نور با همان اندازه به یکدیگر وابسته اند که جسم و روح، یکی برای زنده بودن و دیگری برای حضور در این جهان به دیگری نیاز دارد و آن هنگام که نور بر جسم فضا جاری می شود. هر دو جهان مرئی (وجود) پیدا می کنند. یکی از چالش های که معماری امروز با آن سر کار دارد طرح این سوال است که حضور نور امکان پذیر است؛ و یا اساساً لزومی در آن است؛ مساله مهم در این میان آن است که با بالا رفتن تکنیکهای ساخت و ساز دستیابی به سهولت در اجرا در بیشتر موارد توجه به ظرافت هایی که در گذشته و در سبک متنوع معماری کشورمان به نور بوده متاسفانه امروز دیگر به چشم نمی خورد و به نظر می رسد نیروی کار آمد نور در ادراک فضا و بالا بردن کیفیت معماری به دنبال آن کیفیت زندگی بدون استفاده شده است. تحقیقات نشان می دهد که میزان شدت ،نوع منبع، رنگ و جهت و شیوه توزیح نور در محیط متفاوت فعالیت انسانی ممکحن است تا حدد زیادی بر رفتارها، روحیات، باز دهی و کارآیی وی تاثیر بگذارد. در این میان نقش نور طبیعی به مثابه کامل ترین و مطلوب ترین نور انکار ناپذیر استکلیدواژه ها
نورطبیعی ، نوردرمعماری ، ادراک فضا ، روانشناختی محیطمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.