انفجار در بافتهای قدیمی نمونه موردی: بافت قدیم شهر دزفول
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF01_195
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 739
نویسندگان
گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر، ایران
گروه معماری، واحد دزفول، دانشگاه آزاد اسلامی دزفول، ایران
چکیده
هدف پژوهش: در جنگهای امروزی، استفاده از موشک و بمب برای آسیب رساندن به اهداف مورد نظر یکی از مهمترین اقداماتی است که کشور مهاجم به وسیله آن، صدمات و خسارات زیادی را به کشور تهاجم شده وارد میکند. از طرفی، جنگهای امروزی خواسته و یا ناخواسته به سمت شهرها سوق پیدا کرده و باعث خسارات و تلفات انسانی زیادی شدهاند. در انفجارهای درون شهر، بافت قدیمی شهر به دلیل وضعیت خاص خود از جمله تراکم زیاد ساختمانها، معابر باریک و پیچ در پیچ و کمبود فضاهای باز، در مقابل اثر موج و ترکشهای بهوجود آمده از انفجار به راحتی آسیب دیده و صدمات زیادی به ساختمانها و مردم ساکنان آن وارد میشود. به همینخاطر توجه به شرایط و ویژگیهای بافت قدیم شهر برای مقابله با انفجار از اهمیت زیادی برخوردار است و انجام اقداماتی دفاعی در این جهت میتواند تا حد مطلوبی باعث کاهش آسیب به بافت، ساختمانها، تجهیزات و افراد درون آن در زمان وقوع حوادث شود. در همین زمینه هدف از این تحقیق بررسی وضعیت بافت قدیم شهر دزفول است؛ تا با آشنایی از وضع دقیق آن به توان راهکارهایی برایکاهش خطرات احتمالی ارائه نمود. روش پژوهش: این پژوهش دارای ماهیتی توصیفی و تحلیلی است. گردآوری اطلاعات آن عمدتاً مبتنی برروش کتابخانهای و میدانی است. یافتهها: بوسیله تحقیقات انجام شده مشخص شد که بافت قدیم شهر دزفول براساس شاخصهای مطرح شده در مورد بافت شهری بسیار آسیبپذیر است و در برابر انفجار خسارات زیادی به آن وارد میشودکلیدواژه ها
پدافند غیرعامل، انفجار، دزفول، بافت قدیمیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر نهاد شهرداری در بهبود مدیریت گردشگری
- ظرفیت های توسعه گردشگری مذهبی دین زرتشت در استان یزد(مورد مطالعه : دو زیارتگاه پیر سبز و پیر بانو و پوشاک سنتی زرتشتی)
- تحلیل ژئوپلیتیک ایران در ارتباط با سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا
- بررسی وضعیت گردشگری سلامت در ایران
- شناسایی و اولویت بندی آسیب های گردشگری پایدار مبتنی بر مدل سه شاخگی و با تاکید برگردشگری ارگ بم: رویکردهای دلفی فازی و سوآرا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.