مهمترین عوامل تاثیرگذاربررویکرد اجتماعی و مشارکتی شهروندان درپروژه های شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF01_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم حامدیان

مدرس دانشکده فنی شهید رجایی گروه معماری قوچان ایران

نگین بارشادت

پژوهشگردوره دکتری رشته جغرافیا گرایش برنامه ریزی شهری پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان

افسانه فخرایی

مدرس آموزش وپرورش شهرستان قوچان

محسن شایسته بقال رضازاده

مدرس موسسه آموزش عالی فردوس گروه معماری وهنر مشهد ایران

چکیده

امروزه بیشتر صاحبنظران حوزه مدیریت شهری، تجربه مدیریت متمرکز شهر را شکست خورده دانسته و آن را بدون مشارکت شهروندان ناموفق ارزیابی می کنند .از این رو جلب مشارکت شهروندان یکی از دغدغه های اصلی مدیریت های نوین شهری محسوب می شود . بدون شک نظم و امنیت اجتماعی به معنی هماهنگی اجزای نظام اجتماعی جهت دستیابی به اهداف نظام یکی از خصوصیات مهم جامعه ایده آل می باشد و این امر هنگامی حاصل می گردد که اعضای آن جامعه به عنوان عناصر تشکیل دهنده اجزای نظام اجتماعی وظایف خود را شناخته و به آن عمل نمایند و همچنین خود را در برابر همنوعان خود مسئول بدانند. تصمیم سازی مشارکتی می تواند در عرصه های مختلف فعالیت های اجتماعی انسان بروز یابد. بنابر این مشارکت می تواند واجد ابعاد متنوعی نظیر مشارکت اقتصادی ،مشارکت سیاسی ،مشارکت فرهنگی و .. باشد .نزدیک به چند دهه است که مفهوم مشارکت راه خود را در مباحث طراحی شهری ،برنامه ریزی و معماری گشوده است .از آنجا که مفهوم مشارکت صور مختلف تصمیم سازی توسط افراد و یا گروه های درگیر را پوشش می دهد، زمانی به صورت موثر رخ می دهدکه بدانیم در چه زمانی و برای انجام چه کاری نیاز به مداخله مشارکت کنندگان وجود دارد و از آنجا که سابقه مشارکت اختیاری در کشور ما بسیار کمرنگ و نادر است بازبینی در این مفهوم و ارائه راهنمایی متناسب با نیازهای شهروندان ضروری می نماید.مشارکت به سختی ممکن است در زمان اضطرار و فوریت به نحو مناسب و برازنده تحقق یابد و پیش شرط ها و زمینه های مشارکت باید قبل از اقدام به آن فراهم شده باشد بنابراین، مشارکت شهروندان در مدیریت شهری م یتواند در تأمین منابع اقتصادی، کاهش هزینه خدمات، افزایش انسجام اجتماعی، کاهش آسیب ها و تنش های ناشی از زندگی شهری و رضایت شهروندان مؤثر باشد

کلیدواژه ها

مشارکت اجتماعی ، مدیریت شهری ، مشارکت شهروندان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.